Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοινωνία σε Κίνηση'': Να αναθεωρηθούν τα άδικα πορίσματα για τις ζημιές από τη βροχόπτωση που έπληξε τους παραγωγούς κερασιών Δήμου ΈδεσσαςH έντονη και με μεγάλη διάρκεια βροχόπτωση της 10-06-2022 έπληξε τις ιδιαίτερα ευαίσθητες ποικιλίες των κερασιών (πρώιμες και μεσοπρώιμες) που καλλιεργούνται στα χωριά του Δήμου μας.

Οι αγρότες μας υπέστησαν μεγάλη καταστροφή και όλα αυτά σε μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε πτώση των τιμών πώλησης και δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής.

Όμως, κατά γενική ομολογία, τα πορίσματα που αναρτήθηκαν από τον ΕΛΓΑ είναι άδικα, τόσο σε επίπεδο ποσοστών ζημίας όσο και σε επίπεδο κιλών παραγωγής ανά στρέμμα και δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ζημίες, οι οποίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρονται.

Ο συνδυασμός των προαναφερθέντων οδηγεί όλο το Δήμο μας σε απόγνωση αφού η κύρια πηγή εισοδήματος της περιοχής προέρχεται από τα αγροτικά προϊόντα και κυρίως το κεράσι.

Η Κοινωνία σε Κίνηση στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους για ανάκληση και αναθεώρηση των άδικων και απαράδεκτων πορισμάτων.

''ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ''


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.