Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Εορτάστηκε η μνήμη των αγίων προστατών της συζυγίας αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης



Την Κυριακή 12 και την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου εορτάστηκε με λαμπρότητα η μνήμη των αγίων προστατών της συζυγίας αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο της ενορίας Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό Εσπερινό προέστη και κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης και Προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής τονίζοντας ότι οι δύο άγιοι ήταν πρόσωπα που εκτιμούσε και αγαπούσε ιδιαίτερα ο απόστολος Παύλος και φρόντιζε για την πνευματική προκοπή τους. Και αυτοί όμως εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Απόστολο των Εθνών και την αγάπη τους για τον Χριστό, για τον Οποίον και μαρτύρησαν.
Στον εορτασμό έλαβαν μέρος κληρικοί της ιεράς Μητροπόλεως ενώ παρέστη και ο βουλευτής Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης.
Το ιερό παρεκκλήσιο, που λειτουργεί κάθε Τρίτη όλο το έτος, βρίσκεται κάτω από τον ενοριακό ναό του Αγ. Νεκταρίου και είναι ο πρώτος ναός που λειτούργησε στην ενορία και εγκαινιάσθηκε από τον Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.