Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΠΕ Πέλλας για το έργο στον Εδεσσαίο ποταμό: Οι αποφάσεις του ΣτΕ απαντούν στα ψέματα των συκοφαντών



Ξεκάθαρο εκνευρισμό προκάλεσε η δημοσιοποίηση της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε ελάχιστους που εμμονικά εξακολουθούν να αντιδρούν στο έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Εδεσσαίου ποταμού.

Το ΣτΕ δικαιώνει απολύτως την επιλογή του έργου και τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολούθησε η Π.Ε. Πέλλας, προκαλώντας αμηχανία και απώλεια ελέγχου, στους ελάχιστους εχθρούς ενός χρησιμότατου έργου για την Έδεσσα.

Εκτός από την αποκλειστικότητα της οικολογικής ευαισθησίας, τώρα απέκτησαν και τη νομική αυθεντία για να κρίνουν τις αποφάσεις του ΣτΕ, εξαπολύοντας μάλιστα ξεκάθαρες κατηγορίες για κακοδικία και μεροληπτική κρίση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Είναι προφανές, ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας ως όχημα την οικολογία, απέκτησαν λόγο και οντότητα στη δημόσια ζωή, εγκληματώντας, όμως, κατά της Έδεσσας και των κατοίκων της. Θυμηθείτε το Μουσείο Μπίλλη που έδιωξαν από την πόλη, επικαλούμενοι και πάλι οικολογικές πομφόλυγες !

Το έργο του Εδεσσαίου ποταμού έλαβε όλες τις εγκρίσεις που απαιτούσε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η απόφαση του ΣτΕ ξεκαθαρίζει ότι μελετήθηκαν τα σχετικά έγγραφα και αποφάσισε κατά το Νόμο.

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το έργο δεν είχε περιβαλλοντική μελέτη επειδή:

Στην αρμόδια, για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, υπηρεσία (ΔΙΠΕΧΩ/ΚΜ) εστάλη η Τεχνική Έκθεση του έργου, με το υπ’ αριθ. 173674/1166/4-5-2017 διαβιβαστικό (συν.26) όπου περιγράφεται το έργο με απόλυτη σαφήνεια και σε άρτια ελληνικά, τα οποία, όπως φαίνεται κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν. Η αρμόδια λοιπόν υπηρεσία, αποφάνθηκε σχετικά με το θέμα 2 φορές,

α) με το υπ’ αριθμόν 2979/10-05-2017 (συν. 12) έγγραφο – απόφαση που απαλλάσσει το έργο από την ανάγκη σύνταξης περιβαλλοντικής μελέτης και

β) με το, υπ’ αριθμόν Πρωτ.2688/12.05.2020, έγγραφο (συν.13), που βεβαιώνει την αρχική απόφαση.

Η Π.Ε. Πέλλας θεωρεί υποχρέωσή της να δίνει σαφείς εξηγήσεις, για το σκεπτικό και τη νομιμότητα των αποφάσεών της, σε όποιον πολίτη το ζητήσει. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, επειδή είναι εμφανές,

---ότι ελάχιστοι καιροσκόποι καταχρώνται της υπομονής της αλλά και της αξιοπρέπειάς της, με στόχο λίγα λεπτά δημοσιότητας,

--- ότι στελέχη και εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κ.Μ. και την Π.Ε. Πέλλας δέχονται άδικα λάσπη, επειδή ενήργησαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία,

---ότι περιφρονούνται αποφάσεις της Δικαιοσύνης, επειδή δικαιώνουν την επιλογή του έργου στον Εδεσσαίο ποταμό,

----ότι είναι ξεκάθαρο πλέον πως όλη αυτή η εμμονική στάση κάποιων, μετρημένων στα δάχτυλα, εμπίπτει στο πεδίο άλλης επιστήμης:

Γι αυτό δίνουμε ολόκληρη την απόφαση του ΣτΕ στη δημοσιότητα και στην κρίση των πολιτών της Έδεσσας και αναθέτουμε τα περαιτέρω στη Νομική Υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας.

Η απόφαση του ΣτΕ:  


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Επιτέλους αναρτήθηκε η απόφαση … Αν περιμένατε απο τον γνωστό άγνωστο θα περιμένατε μια αιωνιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πονηρός το η ξέρε από τέλος Δεκεμβρίου γι την αρνητική απόφαση . Καθως όπως προκύπτει εκδόθηκε 19/12 /2022 . Για 1,5 μήνα το εκανε γαργάρα και παρακαλούσε να μη βγει στη φορά και μόλις η περιφερεια έβγαλε δελτίο τύπου . Ξαφνικά γράφει παντού το κακο ΣΤΕ μπλα μπλα μπλα . Κλπ κλπ κλπ. Τέτοια κουτοπονηρια δεν υπάρχει πουθενά

      Διαγραφή
    2. Πλάκα πλάκα έτσι είναι. Αυτός με τον γκαιλε που είχε για την απόφαση θα το εμαθε 19/12 το πρωί κάθε μέρα θα έπαιρνε τηλέφωνο.

      Διαγραφή
  2. Κακώς του απαντάτε… αφήστε τον να βράσει το ζουμί του . Έχετε την εντύπωση ότι κοιμάται την τελευταία εβδομάδα; Έχει εκτεθεί τόσο που σκέφτεται ότι στις εκλογες ο «κ. Εδεσσαιος ποταμός» θα πάρει διψήφιο αριθμό ψήφων . Αυτό είναι το ζόρι του . Τέτοια μελιτζάνα δεν περίμενε ότι θα την φάει ούτε στα όνειρα του. 3 δικαστήρια , σφαλιάρα / Διπεχω σφαλιάρα / Υπουργείο περιβαλκοντοσ σφαλιάρα / Σώμα επιθεωρητών Περιβαλλοντος σφαλιάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2031 μχ έχει ξεραθεί ο βράχος της Εδεσσας και όλοι περιμένουν από ώρα σε ώρα να πέσει! όλοι πούλησαν τα σπίτια τους και έφυγαν! στους γύρο νομούς πρόσφυγες, ορισμένοι και στα σκοπια νέο δρόμο που έχει γίνει από τους προμάχους.
    Τα ψάρια που ήταν μέσα στο παλιό ποτάμι ψόφησαν και οι ψαράδες της Εδεσσας πήγαν μετανάστες στο βιετναμ είχανε γνωστούς εκεί από εποχή χο τσι μιχ !
    Η πόλη ερήμωσε και εγκαταλείφθηκε έχουν μείνει 8 άτομα από την κίνηση πολιτών και σκάβουν για να επαναφέρουν το ποτάμι όπως ήταν και πριν.
    Πιστεύουμε σε 50 χρονια θα ξανά βρει η πόλη το χαμένο της πληθυσμό.
    ΥΓ οι φήμες λενε οτι τα βράδια ότι κυκλοφορούν κατι ...αρκούδες και χορεύουν και... πίνουν γραπα αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις,ειδικά στο τέλος πιο ξεφτυλεσ

      Διαγραφή
  4. κάποιος να βγει να πει στον κοσμο της πόλης γιατί δεν δεχτηκε ο Μπίλλης να γίνει μουσείο και απέσυρε τη δωρεά του..πάντως οι οικολογοι δεν φταίνε..ρωτηστε τον πρωην δημαρχο. τωρα που θα παει στον Αρειο Παγο μπορεί να δωσει καμια συνεντευξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν μας το λες εσύ ρε μεγάλε αν το ξέρεις και μας παραπέμπεις να ρωτήσουμε αλλού? Πέστο μας να δώσουμε και άφεση αμαρτιών στους οικολόγους.

      Διαγραφή
  5. Κάποιοι βράζουν στο ζουμί τους γιατι θα πέσει πολύ μαύρο στις εκλογές, θέλω να πάρουν θέση οι υποψήφιοι ιδικά ο Τσεπκετζης που τους έχει κοντά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.