Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Αντί-ΡΗ΄ΣΗ»: Πανεκπαιδευτικός Αγώνας για την ακύρωση της Αξιολόγησης - Απεργιακή συγκέντρωση στην Έδεσσα



Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία (Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου) απευθύνει η Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Έδεσσας «Αντί-ΡΗ΄ΣΗ»: 

- ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΑΚΙΑ, ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
Με την επαναφορά και την προσπάθεια επιβολής του επιθεωρητισμού, το υπουργείο με μια ακόμη αιφνιδιαστική προσπάθεια εδραίωσης της αξιολόγησης, κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο. Τα πάντα πλέον είναι καθαρά. Κάθε αυταπάτη, κάθε εξωραϊσμός, κάθε εφησυχασμός για το περιεχόμενο και τους στόχους της αξιολόγησης είναι αδικαιολόγητος και θα αποβεί μοιραίος για τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και το δημόσιο σχολείο .
Η αξιολόγηση, αγκυρωμένη πάντα στον ιδεολογικό πυρήνα, τις αξίες και τις πολιτικές στοχεύσεις αυτού του  συστήματος, είχε, έχει και θα έχει ένα και μόνο περιεχόμενο. Αυτό της ιδεολογικής χειραγώγησης, του εκφοβισμού και της πειθάρχησης. Της ολέθριας κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και σχολείων. Με στόχο πάντα την εδραίωση ενός αντιπαιδαγωγικού και ανταγωνιστικού κλίματος στους συλλόγους. Με στόχο τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών πάντα για τον περιορισμό του... κόστους. Με προφανή επιδίωξη την δημιουργία -και επισήμως- σχολείων πολλών ταχυτήτων. Σχολεία τα οποία αυτονομημένα θα παλεύουν να επιβιώσουν εξασφαλίζοντας πόρους και λειτουργώντας με ακραία ιδιωτικοοινομικά κριτήρια σαν επιχειρήσεις.
Οι συνεχείς απειλές και οι εκβιασμοί που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την επιβολή της αντανακλούν το περιεχόμενο και τους στόχους της. Οι τελευταίες εγκύκλιοι και οι δηλώσεις των στελεχών του υπουργείου, παρουσιάζουν με κρυστάλλινο τρόπο την αξιολόγησή τους. Συνδέεται άμεσα και από το πρώτο βήμα με την κατηγοριοποίηση και μάλιστα την μισθολογική και εκπέμπει το βαθιά αντιδραστικό "τιμωρητικό" και εκβιαστικό της περιεχόμενο. Η τελευταία εγκύκλιος Κόπτση, όπου εκτοξεύοντας απειλές, απαιτεί συμμόρφωση, δείχνει για μία ακόμη φορά την συντριπτική απόρριψη και την άρνηση του κλάδου να αποδεχτεί την εφαρμογή της αξιολόγησης.
Ακόμη και η επιλογή του υπουργείου να ξεκινήσει την ατομική αξιολόγηση από τους νεοδιόριστους μαρτυρά ακριβώς την αδυναμία του να την επιβάλλει και το μέγεθος του ψέματος ότι "οι εκπαιδευτικοί στην πλειοψηφία τους θέλουν την αξιολόγηση". Αυτή η φανερή αδυναμία του υπουργείου, είναι το αποτέλεσμα της δύναμης των αγώνων μας. Των πολύχρονων αγώνων μας, που αποδόμησαν τα κυβερνητικά παραμύθια για την αξιολόγηση και έχουν δημιουργήσει τους όρους άρνησης και απόρριψής της. Ο αγώνας δεκαετιών έχει αποδείξει ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Μπορούμε να αποτρέψουμε τα ολέθρια σχέδιά τους. Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και την  εργασία μας.
Μια εργασία, που παρά τις υποσχέσεις και τα κυβερνητικά ψεύδη, παραμένει ακραία υποτιμημένη και χαμηλά αμειβόμενη. Με μισθούς που εξανεμίζονται στα ράφια μιας ανεξέλεγκτης ακρίβειας πριν τελειώσει ο μήνας και που οδηγούν τους εκπαιδευτικούς σε συνθήκες υποβάθμισης και φτωχοποίησης.
Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε όλοι μέρος στην πανεκπαιδετική απεργία της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου, να συσπειρωθούμε γύρω από τα σωματεία μας και συλλογικά να δώσουμε μέχρι το τέλος  αγώνα διαρκείας με όλα τα αναγκαία μέσα (απεργία αποχή, στάσεις εργασίας, συνελεύσεις, καταλήψεις, ενημέρωση γονέων και τοπικής κοινωνίας, κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα κ.λπ.), για να μην περάσει και τώρα η αξιολόγηση.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
OXI ΣΤΟΝ NEO ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ- H ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 13ου και 14ου μισθού και κάλυψη των μισθολογικών απωλειών των μνημονίων και της ακρίβειας.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! Αγώνας για Ψωμί Παιδεία Δουλειά Ελευθερία Ειρήνη
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ, ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Σε οποιον δεν αρεσει να τον αξιολογουν μπορει να παραιτηθει και κάνει δικια του δουλειά . Να δουμε τους υπαλλήλους του αν τους αξιολογεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε ρε τραβατε από εδώ τεμπέληδες που δεν θέλετε αξιολόγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απεργιακή κινητοποίηση οι συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις δεν είναι της ΔΟΕ και και των συλλόγων ας αφήσουμε στην άκρη τα κομματικά καπελωματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιολόγηση εδώ και τώρα τεμπελαραδεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.