Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η απάντηση της ΕΠΟ στην ΚΕΔΕ για τους απινιδωτές στα γήπεδα



Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, αναφορικά με την αδειοδότηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικά το ζήτημα ύπαρξης απινιδωτή, έδωσε με δική της ανακοίνωση η ΕΠΟ. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια αγώνων είναι ευθύνη των Δήμων που έχουν την κυριότητα των γηπέδων και όχι των χρηστών αυτών, αφού αποτελεί όρο αδειοδότησης της αθλητικής εγκατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (30/1), με αφορμή πρόσφατα περιστατικά θανάτων ποδοσφαιριστών σε αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε ότι δεν θα επιτρέπεται από δω και στο έξης η διεξαγωγή παιχνιδιών σε γήπεδα που δεν έχουν απινιδωτή. Η ΚΕΔΕ, από την πλευρά της, αναφέρει στη χθεσινή της ανακοίνωση ότι η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, όπως συμβαίνει και με την παρουσία γιατρού.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Η ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την αδειοδότηση των αθλητικών υποδομών (ΚΥΑ), ορίζει με σαφήνεια τις προδιαγραφές των γηπέδων και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους για να λάβουν άδεια τέλεσης αγώνων. Στο άρθρο 12 παράγραφος 2 της ΚΥΑ αναφέρεται ότι "θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια των αγώνων", όρος που σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται στους χρήστες των γηπέδων, αφού σε κανένα σημείο της σχετικής νομοθεσίας (ΚΥΑ) δεν ορίζονται υποχρεώσεις των χρηστών των γηπέδων, παρά μόνο οι υποχρεώσεις των αρμόδιων τήρησης των όρων αδειοδότησης των γηπέδων και του λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Η απόδοση λοιπόν του όρου "εξασφαλίζεται" στους χρήστες των γηπέδων είναι παντελώς αυθαίρετη. Σύμφωνα, άλλωστε, με το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος, το Kράτος είναι εκείνο που μεριμνά για την υγεία των πολιτών».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.