Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Σταμενίτης για το θέμα των διακατεχομένων



Νομοθετική πρόταση για τις περιπτώσεις του Νομού Πέλλας – Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τοποθετήθηκε την Πέμπτη 16.02.2023 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, λοιπές διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών».

Ο Βουλευτής σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει προκειμένου στο σχέδιο νόμου να συμπεριληφθούν όλες οι περιπτώσεις των πολιτών του Νομού Πέλλας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα επανέλαβε την πρόταση του να συμπεριληφθεί ειδική πρόβλεψη για τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή των ιδιωτών ύστερα από υπόδειξη των Κρατικών Αρχών και αφορούν μαζικές εγκαταστάσεις εξαιτίας ιστορικών γεγονότων (πχ. εγκατάσταση προσφύγων, μετεγκατάσταση πληθυσμών λόγω πυρκαγιάς κτλ.), τα οποία αποδεικνύονται από έγγραφα και στοιχεία Δημοσίων Υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι στην πρόταση του κ. Σταμενίτη ανταποκρίθηκε θετικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα ρυθμιστεί το ζήτημα των μαζικών εγκαταστάσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ύστερα από υπόδειξη των κρατικών αρχών.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του επισήμανε και ορισμένες άλλες παρατηρήσεις, που σχετίζονται με το ποσοστό μείωσης της εξαγοράς ανά περίπτωση ενώ ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για το γεγονός ότι ήδη κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσε σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Έδεσσας και τους εκπροσώπους των ίδιων των ενδιαφερομένων έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο, όπως η απάλειψη της εξαίρεσης των Βακουφικών (αφορά την περιοχή του Καραμάν) ή η προσθήκη της ιδιότητας «εμπορική» για τη χρήση των ακινήτων.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα από τη Βουλή.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.