Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google προειδοποίησε κατόχους κινητών τηλεφώνων στην Τουρκία



Στη χώρα μας γνωρίσαμε την εφαρμογή στη διάρκεια του σεισμού στην Εύβοια όταν σtάλθηκε σε χρήστες Android κινητών σχετική ειδοποίηση

Με αφορμή την συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα επιζώντα Νίκου Καρύδα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και την προειδοποίηση που έλαβε στο κινητό του λίγο πριν αρχίσει να σείεται η γη το ErtNews παρουσιάζει την πιλοτική εφαρμογή της Google . Ένα νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών από την αμερικανική εταιρεία που λειτουργεί πιλοτικά σε Τουρκία και Ελλάδα. Στη χώρα μας το γνωρίσαμε στη διάρκεια του σεισμού στην Εύβοια όταν σtάλθηκε σε χρήστες Android κινητών ειδοποίηση με τη μορφή μηνύματος, πριν ακόμα αρχίσει να «κουνάει» καλά, ότι γίνεται σεισμός.

Λίγα λεπτά πριν γίνει αισθητό το χτύπημα του Εγκέλαδου η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έστελνε ηχητικές και γραπτές ειδοποιήσεις παρέχοντας μέσω της κινητής τηλεφωνίας συμβουλές ασφαλείας την ώρα του νέου σεισμού στην Εύβοια.

Το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google ξεκίνησε πιλοτικά στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερη σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, το καλοκαίρι του 2020 με σκοπό τα δευτερόλεπτα ταχύτερης ενημέρωσης να μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, καθώς δίνουν τον αναγκαίο χρόνο να μπορέσει ο πολίτης να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό, τότε αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της Google, καθώς και με τη σχετική γεωπολιτική τοποθεσία του σήματος. Τότε ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως συμβαίνει σεισμός. Στον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής αναφέρθηκε στην ΕΡΤ και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς λέγοντας ότι σε αυτό πρέπει να αποδώσουμε την ειδοποίηση που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα πολλοί πολίτες στην Τουρκία δευτερόλεπτα πριν τον σεισμό.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.