Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Mε επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας (φωτο)



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, σε μια κατάμεστη από επιχειρηματίες αίθουσα, η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έπαυλις» στην Έδεσσα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές του Νομού Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης, κ. Λάκης Βασιλειάδης, κ. Διονύσιος Σταμενίτης και κα.Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δάνης Τζαμτζής,, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος κ. Σίμος Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μιχάλης Ζορπίδης ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πέτρος Περδικάτσης ο Επιτελάρχης εκπρόσωπος του Στρατηγού κ. Γεώργιος Παλτίδης, ο Δκ/τής της Πυροσβεστικής κ. Ζώης Νιώτης, Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, Οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Κιλκίς κ. Χρήστος Χατζημλάδης εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Θωμάς Αλγιανάκογλου και ο Διευθυντής κ. Σπύρος Σκοτίδας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας κ. Νεκτάριος Ελμαλόγλου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Δημοσιογράφοι και Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πάρα πολλοί επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Μασούτης, και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννης Μασούτης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας στην πραγματική οικονομία και στο κόστος ζωής και τις ενέργειες της Επιμελητηριακής κοινότητας για τη συγκράτηση του πληθωρισμού και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Επίσης αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των προέδρων των Επιμελητηρίων και κυρίως στη συμβολή των Προέδρων Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσου και Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου που με την εμπειρία τους και τον διεκδικητικό τρόπο που λειτουργούν προσφέρουν πολλά στην ανάπτυξη της οικονομίας των νομών τους και της επιχειρηματικότητας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με το Επιμελητήριο Πέλλας που λειτουργεί ως σύμβουλος της ΠΚΜ, και στο ότι το Επιμελητήριο Πέλλας είναι από τα πιο ενεργά και μαχητικά – διεκδικητικά Επιμελητήρια της Ελλάδος. Έκανε εκτενή αναφορά στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος την οποία στηρίζει και το Επιμελητήριο Πέλλας για την καθιέρωση του Μακεδονικού Σήματος σε όλα τα προϊόντα που παράγονται στην Μακεδονία προβάλλοντας την ταυτότητά των προϊόντων της μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα Διέξοδος της ΠΚΜ που ωφελήθηκαν εκατοντάδες επιχειρήσεις μέσα στην πανδημία και τα νέα προγράμματα που θα τρέξει η ΠΚΜ για Εμπόριο, Τουρισμό, Μεταποίησης και Υπηρεσίες καθώς και στα έργα που προγραμματίζονται ώστε η Πέλλα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην εμβληματική παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσου στα κέντρα αποφάσεων. Προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό δράσεων της κυβέρνησης για την επιχειρηματικότητα και τις στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Επισήμανε την απενοχοποίηση του επιχειρείν και την προσπάθεια της κυβέρνησης σε αυτή τη κατεύθυνση και τις παρεμβάσεις της πολιτείας για ελάφρυνση των φορολογικών και μη βαρών όπως και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Έκανε εκτενή αναφορά στον πρωτογενή τομέα και ότι ο Νομός Πέλλας αποτελεί τη ναυαρχίδα της αγροτικής παραγωγής για την χώρα. Αναφέρθηκε στη στήριξη μέσω του ΕΛΓΑ με 860 εκατομμύρια κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τόνισε ιδιαίτερα την

προσπάθεια για ενίσχυση όσων καλλιεργειών ήταν ζημιογόνες και εντός των ημερών θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις που θα καλύπτουν καλλιέργειες που δεν είχαν ενταχθεί έως σήμερα με ειδικό ενδιαφέρον για τον Νομό Πέλλας.

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα υποδομής για τον Νομό μας και στην έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής για τα αρδευτικά δίκτυα του Αλμωπαίου ποταμού κόστους 115 εκ. ευρώ και το φράγμα του Αλμωπαίου κόστους 90 εκατομμυρίων ευρώ.. Επεσήμανε επίσης και τις δράσεις για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και κλείνοντας τόνισε τις ευοίωνες προοπτικές για τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα και την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας από τα μνημόνια έως σήμερα με την επιχειρηματικότητα να αποτελεί τον στυλοβάτη της Ελληνικής οικονομίας απορροφώντας μεγάλο μέρος των αυξήσεων στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση δηλαδή την κοινωνία.

Αναφέρθηκε στην αλλαγή της εικόνας της Ελλάδος στο Εξωτερικό, την επιδίωξη όλων για σταθερότητα του περιβάλλοντος και τα όσα έγιναν, κυρίως μετά από ισχυρές πιέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, για την μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών, ΕΝΦΙΑ κλπ. Επεσήμανε τον όψιμο έρωτα πολλών για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τις συνεχείς διεκδικήσεις για κατάργηση φόρων και περαιτέρω μειώσεις βαρών ώστε να μπορέσουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις να είναι ανταγωνιστικές με τις ευρωπαϊκές.

Ανέπτυξε το ξεπερασμένο ενεργειακό μοντέλο της Ελλάδος και τα κίνητρα και τις υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν ώστε μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η Ελλάδα να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης μέσω ΑΠΕ κυρίως με επενδύσεις από χιλιάδες μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που είναι έτοιμοι να επενδύσουν.

Αναφέρθηκε στο θετικό ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών στο Νομό Πέλλας όπου μέσα στην πανδημία προστέθηκαν 1000 νέες επιχειρήσεις στην επιχειρηματική οικογένεια.

Ειδική αναφορά έκανε για τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την υλοποίηση από μέρους του Επιμελητηρίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας προγράμματος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Επιμελητηρίου όπου παρέχουμε σχεδόν το 90% των υπηρεσιών μας ηλεκτρονικά.

Τόνισε τη προσπάθεια του Επιμελητηρίου για άνοιγμα νέων αγορών με συμμετοχή σε εκθέσεις και εμπορικές αποστολές όπου μόνο το 2022 είχαμε συμμετοχή σε δύο εκθέσεις στην Αίγυπτο με κύριο προϊόν το κεράσι αφού η Αίγυπτος αποτελεί πύλη εισόδου όλου του αραβικού κόσμου.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα σύνδεσης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το επιχειρείν και κάλεσε όλες τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων με τη στήριξη της Περιφέρειας να γίνει διασπορά των ΤΕΙ Σίνδου στην Περιφέρεια της ΚΠΜ με σχολές στην Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς κλπ. ώστε να δημιουργήσουν νέες συνθήκες στις τοπικές κοινωνίες και να διασυνδεθεί η παραγωγή με το εξειδικευμένο προσωπικό που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις της περιφέρειας

Τόνισε την ανάγκη για την ισόρροπη ανάπτυξης της Ελλάδος με αναφορές σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και κυρίως στον τουρισμό μιας και υπάρχει υπερπροβολή του θερινού τουρισμού και μια πιο αδιάφορη στάση για τον χειμερινό τουρισμό ενώ έχουν γίνει επενδύσεις ιδιωτών πολλών εκατομμυρίων ευρώ ώστε να υπάρχει ένα ποιοτικό – ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν σε σχέση με όλη την Ευρώπη.

Κλείνοντας δήλωσε την αισιοδοξία του για το αύριο της Ελλάδος, την συνεχή διεκδίκηση της Επιμελητηριακής κοινότητας και την συνέχιση των συνεργασιών ώστε να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών όπως έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Πέλλας βράβευσε για τη συνεισφορά τους στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας τις επιχειρήσεις :

1. PELLACHROM
2. Στοργή
3. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ Ποτοποιία - Αποσταγματοποιία
4. Ζαχαροπλαστεία Κατσικάρη και
5. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ GROUP A.E.

Και έκλεισε με μία ειδική βράβευση, για την πολυετή προσφορά του στον Επιμελητηριακό Θεσμό, τον κ. Μιχάλη Ζορπίδη ως τον πρώτο πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Σαν να μην έχει περάσει ουτε μια μέρα, τα τελευταία 20 χρονια στο ίδιο μαγαζί! με τον ίδιο πρόεδρο! και με τους ίδιους καλεσμένους! ούτε η λίστα δεν αλλάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.