Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Market pass: Σήμερα κάνουν αίτηση όλα τα ΑΦΜ -Πότε θα γίνει η πληρωμή«Φωτιά» έχει πάρει η πλατφόρμα του Market Pass, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν χθες το απόγευμα της Τρίτης τις 250.000, πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας.
Πρόκειται για την εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία χθες το πρωί και προσφέρει τη δυνατότητα λήψης οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους ζωής των νοικοκυριών κατά τους μήνες από Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023.
Από σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, αιτήσεις για το Market Pass θα μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ. Αντιθέτως, χθες Τρίτη, οι αιτήσεις γινόντουσαν δεκτές μόνο από ΑΦΜ με λήγοντα 1, 2, 3 και 4.
Η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.
Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, εφόσον το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνουν τα όρια που τίθενται ανάλογα με την κατηγορία του νοικοκυριού.

Χαμός από αιτήσεις την πρεμιέρα
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, είπε χθες ότι μέσα στις πρώτες ώρες είχαν ήδη υποβληθεί 32.000 αιτήσεις. Ο αριθμός αυτός έφτασε σύντομα τις 55.000, λίγο μετά τις 115.00 και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πλέον ξεπέρασε τις 250.000 και οδεύει προς τις 300.000.
Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως το Market Pass είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης που θα βοηθήσει εκατομμύρια νοικοκυριά. Όπως είπε, με το Market Pass καλύπτεται το 85% του πληθυσμού της χώρας, ενώ προσέθεσε ότι για να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες η υπηρεσία, η διαδικασία της αίτησης θα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ.

Μέχρι τις 15 Μαρτίου η προθεσμία για το Market Pass
«Να τονίσουμε ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από το πότε θα γίνει η αίτηση θα εξαρτηθεί και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Για παράδειγμα, αν η αίτηση γίνεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τότε η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.
Ο υπουργός σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν δύο επιλογές. «Η πρώτη είναι η πίστωση του ποσού στην ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Σε αυτή την περίπτωση θα λάβουν το 100% της ενίσχυσης. Υπάρχει ωστόσο και η κατάθεση σε τράπεζα, οπότε θα πάρουν το 80% του ποσού που δικαιούνται» είπε.
Ο κ. Πιερρακάκης στη συνέχεια επισήμανε ότι από την Παρασκευή θα γίνονται αιτήσεις για το Market Pass και στα ΚΕΠ. «Να τονίσουμε ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από το πότε θα γίνει η αίτηση θα εξαρτηθεί και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Για παράδειγμα, αν η αίτηση γίνεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τότε η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανοιχτή σήμερα η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους
Οι αιτήσεις για το Market Pass μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη 15η Μαρτίου 2023.
Από σήμερα η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους, ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό του Α.Φ.Μ. τους.
Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση του Market Pass:
είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί σε πέντε δόσεις (μία δόση για Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023 και τέσσερις μηνιαίες δόσεις μέχρι και τον Ιούλιο 2023).
είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν, εφόσον δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.
Η διαδικασία για τις αιτήσεις του Market Pass
Με μια πολύ απλή διαδικασία, ο πολίτης εισέρχεται στο Market Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet μέσω του vouchers.gov.gr, ή από το gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία» και την υποενότητα «Επιδοτήσεις πολιτών».
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Παπαθανάσης: Χωρίς προβλήματα η διαδικασία -3 Μαρτίου οι καταβολές για market pass
Μιλώντας χθες στην ERTNEWS, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα για την κάρτα αγορών market pass, προχωρά ομαλά και χωρίς προβλήματα.
Πρόσθεσε πως «οι καταβολές των χρημάτων θα γίνουν στις 3 Μαρτίου. «Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20%, σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά.
Διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιουλίου, αλλά το μηνιαίο ποσό αθροίζεται, δεν χάνεται, και μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του market pass έως τέλος Αυγούστου.
Για το «καλάθι του νοικοκυριού» και τις αιτιάσεις ότι σε αυτό είναι προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του εκάστοτε σούπερ μάρκετ, επισήμανε ότι «το 40% των προϊόντων είναι επώνυμα προϊόντα» και έφερε ως παράδειγμα ότι στο καλάθι βρίσκουμε γάλα και φέτα και επώνυμης και ιδιωτικής ετικέτας.
Για το «Σαρακοστιανό καλάθι», ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι δεν θα ενταχθούν νωπά είδη, παρά μόνο κατεψυγμένα θαλασσινά.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.