Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Market Pass: «Πρεμιέρα» την Τρίτη για την πλατφόρμα – Για ποια ΑΦΜ ανοίγειΑύριο Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass και η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί των αγορών κάθε είδους.

Οι πρώτες καταβολές προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με τα όσα είναι ήδη γνωστά από τις προηγούμενες μέρες πρώτα θα πιστωθούν τα ποσά για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου, και έως τις 20 Μαρτίου για όσες κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

Το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται στα 650 εκατ. ευρώ.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Οικονομική ενίσχυση από 22 έως 100 ευρώ το μήνα

Mε το Market Pass ένα μονομελές νοικοκυριό θα λαμβάνει 22 ευρώ μηνιαία ενίσχυση, ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα 32 ευρώ, μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης 32 ευρώ, μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα 42 ευρώ, ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης, 42 ευρώ μηνιαία ενίσχυση και ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ.

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια
Τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονονεϊκές οικογένεια δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιλέον παιδί.

Ως προς τα περουσιακά στοιχεία των δικαιούχων αυτά είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση.

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Από το Market Pass εξαιρούνται επίσης οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματρος του 2021 έως και την 31η/12/2022.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr.
Το Market Pass θα δοθεί είτε με την μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα τροφίμων, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Όσοι επιλέξουν ψηφιακή κάρτα θα πάρουν στο ακέραιο το 100% αυτού του ποσού. Αντίθετα οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν την επιδότηση με μείωση της τάξης του 20%.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.