Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ωρα της Γης»: Σκοτεινιάζουν μνημεία σε 190 χώρες – Προβολείς ταυτόχρονα στον αστεροειδή «city killer»



Εικόνες με τα μνημεία και τα αξιοθέατα που σκοτεινιάζουν από τις 20.30 Ω.Ε ανά τον κόσμο περιλαμβάνει η «Ωρα της Γης» ενώ την ίδια περίπου ώρα τα αστρονομικά όργανα θα φωτίζουν τον αστεροειδή 2023 DZ2, που περνάει ξυστά, σε απόσταση δηλαδή 173 χιλιομέτρων από το οικοσύστημά μας δίνοντας την ευκαιρία για μετρήσεις σε ένα ουράνιο σώμα που ξεπερνάει σε μέγεθος το «Big Ben».Αν και ο αστεροειδής ανήκει στην κατηγορία των «δολοφόνων πόλεων», επειδή ένας το 1908 προκάλεσε καταστροφές στη Σιβηρία λόγω του ωστικού κύματος, η πορεία του συγκεκριμένου δεν αναμένεται να έχει τίποτα το καταστροφικό.
Στο μεταξύ, πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες συμμετέχουν για 16η χρονιά στην «Ώρα της Γης» που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον. Για 60 λεπτά αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη μένουν στο σκοτάδι στρέφοντας συμβολικά τους προβολείς στον διπλό κίνδυνο της φθοράς της φύσης και της κλιματικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θέσπιση ενός νέου κανονισμού αναφορικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής και οικολογικής κρίσης. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.