Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

2o Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης: Ο θεσμός της χορηγίας βρήκε τον ιδανικό εκφραστή της στο πρόσωπο του κ. Ιωάννη Τριανταφυλλίδη



2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ: 
ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΑΛΙΣΤΑ!

Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ π.χ. (προ χορηγίας)


Το 2ο Γυμνάσιο μ.χ. (μετά χορηγίαν)




Από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβα ως διευθυντής στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης οραματίστηκα ένα σχολείο διαφορετικό . Κατ΄ επιταγή και του Κωστή Παλαμά το θέλαμε Λιτό , απλόχωρο αλλά παράλληλα και όμορφο. Για να συμπληρωθεί το παζλ του περιβάλλοντος χώρου αποταθήκαμε σε γονείς και κηδεμόνες. Δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία χωρίς την έμπρακτη στήριξη των συμπολιτών μας. Από την πρώτη στιγμή βρήκαμε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους δημότες.

Θυμάμαι σαν τώρα, μετά το πέρας μιας ενημερωτικής συνάντησης που είχα με γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας σε μια αποστροφή μου ζήτησα τη συνδρομή των γονέων αναφορικά με την διαμόρφωση του

περιβάλλοντος χώρου. Απευθυνόμενη σε μένα μια γονέας μου λέει: Κύριε, Διευθυντά, ο σύζυγος μου είναι γεωπόνος πείτε μου τι δέντρα και καλλωπιστικά φυτά θέλετε και θα τα έχετε.! Επρόκειτο για τη σύζυγο του κ. Τριανταφυλλίδη κ. Πορπόδη Ελένη!

Δεν πέρασε πολύς καιρός και το σχολείο μας, ενώ παρουσίαζε την εικόνα που βλέπετε σε παλαιότερη φωτογραφία, σήμερα έχει αλλάξει άρδην!

Η άμεση ανταπόκριση απέδειξε την αγάπη για τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια στη δύσκολη εποχή που διανύουμε αποδεικνύοντας πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά επιβεβαιώνοντας αυτό που έλεγε ο Αμερικανός ποιητής John Andrew Holmes. «Μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο»,

Βοηθώ κάποιον πού έχει ανάγκη χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος, ανιδιοτελώς.

Τελικά, υπάρχει ανιδιοτέλεια και ανθρωπιά και αλτρουισμός και υπάρχουν και οι πραγματικοί φιλάνθρωποι που δεν αρκούνται σε ανώδυνα ευχολόγια για ένα καλύτερο κόσμο, προσπερνώντας τη δυστυχία αλλά τείνουν χέρι βοήθειας όταν ο συνάνθρωπος έχει ανάγκη.

Στάση αλληλεγγύης, «μάθημα» για όλους εμάς, ήταν η στάση του συμπολίτη μας κ. Τριανταφυλλίδη Ιωάννη, που προσέφερε γενναιόδωρα καλλωπιστικά δέντρα και φυτά που μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά τον προαύλιο χώρο που πριν θύμιζε κρανίου τόπου!

... Δεν θέλουμε να γίνονται απλώς καθαρισμοί, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων γύρω μας. Θέλουμε να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, στο σχολείο μας όπου φοιτάμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας προς αυτό. Και φυσικά ως εθελοντές δεν περιμένουμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούμε όλοι παρέα να φέρουμε αυτή την αλλαγή. Η γη μας - το σπίτι μας - έχει την ανάγκη και τη φροντίδα μας καθημερινά, μια που μας φιλοξενεί όσο ζούμε. Άρα, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει απλώς να σκεφτούμε ότι το μέλλον μας το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, κάθε στιγμή της μέρας, κάθε λεπτό, με τις αποφάσεις και τις ενέργειές μας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.