Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΠΕΔ-ΚΜ ζητά την παράταση του χρόνου απασχόλησης ωφελούμενων μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετώνΤην παράταση του χρόνου απασχόλησης των ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 - 67 ετών, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ώστε να διευκολύνονται και να οδηγούνται στη συνταξιοδότηση προτείνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).  

Τη σχετική πρόταση έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ - ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Ένωσης. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία έχουν αδυναμία να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ενώ και μετά την παρέλευση του προγράμματος υπάρχει δυσκολία εύρεσης εργασίας.

Σύμφωνα με την ΠΕΔ-ΚΜ, το πρόγραμμα αποκτά χαρακτηριστικά ενός σταθερού εργαλείου απορρόφησης ανέργων στην αυτοδιοίκηση και κάλυψης κρίσιμων αναγκών ανθρώπινου δυναμικού στους δήμους. Από την άλλη πλευρά, τα δύο χρόνια απασχόλησης που ισχύουν σήμερα είναι λίγα τόσο σε σχέση με τη μέση ηλικία των ωφελούμενων όσο και σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες που καλύπτουν τους ΟΤΑ.

Η πρόταση του προέδρου έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.