Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τη χειρότερη εβδομάδα από το Νοέμβριο διανύει το Bitcoin - Έπεσε κάτω από τα 20.000 δολάριαΤη χειρότερη εβδομάδα του από το Νοέμβριο διανύει το Bitcoin, καθώς η πτώση των αγορών, ο φόβος για υψηλότερα επιτόκια και η αυξανόμενη ενασχόληση των ρυθμιστικών αρχών με τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ, πλήττουν από κοινού το επενδυτικό κλίμα γύρω από τα κρυπτονομίσματα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 2,1% σήμερα, πέφτοντας κάτω από τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, μετά από μια πτώση άνω του 8% την Πέμπτη. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 19.930 ευρώ, έχοντας πέσει έως τα 19.832. Το Εthereum σημείωσε επίσης νέες απώλειες.
Στη Νέα Υόρκη, η ρυθμιστική αρχή της πολιτείας μήνυσε την KuCoin, ένα δημοφιλές ανταλλακτήριο και κατά τη διαδικασία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το Εthereum αποτελεί τίτλο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ υποστηρίζει επίσης ότι πολλά κρυπτονομίσματα αποτελούν τίτλους, ένα χαρακτηρισμό που ενδεχομένως θα καταστήσει δυσκολότερη τη διαπραγμάτευσή τους.

Το Bitcoin έχει σημειώσει συνολικές απώλειες περίπου 12% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό από την εβδομαδιαία πτώση 23% τον Νοέμβριο εν μέσω της κατάρρευσης της FTX του Sam Bankman-Fried.

Το κλίμα έχει δεχθεί πλήγμα και από την κατάρρευση της πλατφόρμας πληρωμών Silvergate, καθώς και από τη θέση του προέδρου Jerome Powell ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να φτάσει σε υψηλότερα επιτόκια από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Το Bitcoin κυμαίνεται τώρα ακριβώς πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, τον οποίο οι αναλυτές θεωρούν ως μια περιοχή που θα μπορούσε να ανακόψει την πτώση του.

capital.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.