Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παγετός χτύπησε δενδρώδεις καλλιέργειες σε Γιαννιτσά και Αριδαία, αγωνία για τις ζημιές



Ισχυρός παγετός σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (29/3) σε περιοχές της Μακεδονίας αλλά ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας. Σε κάποιες περιοχές η άπνοια έφερε τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν προβλήματα σε καλλιέργειες.

Ο κ. Σάββας Παστόπουλος, γεωπόνος με κατάστημα εφοδίων στο Νέο Μυλότοπο Γιαννιτσών, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «είχαμε παγετό στην Πέλλα στον κάμπο Γιαννιτσών και Αριδαίας και τα θερμόμετρα σήμερα Πέμπτη (30/3) το πρωί έδειχναν -3 βαθμούς Κελσίου. Όλες οι ποικιλίες των πυρηνοκάρπων βρίσκονται στο στάδιο ανθοφορίας - πτώση κάλυκα, ενώ όλα τα ακτινίδια και οι λωτοί έχουν βλαστήσει. Οι όποιες ζημιές θα εκδηλωθούν το επόμενο 48ωρο. Η διάρκεια του φαινομένου ήταν από 3 έως 6 ώρες».

Από την πλευρά του ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, παραγωγός πυρηνόκαρπων από τη Νάουσα, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «ο παγετός αυτή την φορά χτύπησε τον κάμπο της Ημαθίας. Οι θερμοκρασίες έφτασαν το βράδυ μέχρι και στους -3 βαθμούς Κελσίου. Όλες οι ποικιλίες πυρηνόκαρπων αυτή την περίοδο είναι ανθισμένες με καρπίδιο. Μεγαλύτερη ζημιά αναμένεται να έχουν τα βερίκοκα που ήταν πιο προχωρημένα. Να δούμε την εξέλιξη του καιρού γιατί το επόμενο διάστημα αν έχουμε χιόνια στα ορεινά θα δούμε και τις επόμενες ημέρες χαμηλές θερμοκρασίες στον κάμπο».

Επίσης σε κάποιες περιοχές της Αγιάς το θερμόμετρο έδειξε -4 βαθμούς Κελσίου.

Agrotypos.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Άρχισαν τα όργανα και μια και βρισκόμαστε προεκλογικά, να ανακοινωθούν άμεσα αποζημιώσεις.
    Ακολουθεί ανθοφορία, καρπόδεση κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε 5:36 χρειαζόταν ο παγετός για να μειωθεί λίγο η παραγωγή.οχι για τις αποζημιώσεις.υπαρχει ξέρεις το εμπάργκο στη Ρωσία που δεν το κανόνισαν οι αγρότες αλλά οι κυβερνώντες τα σαινια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα πάλι θα τρέξουν οι ξεφτιλες βουλευτές μας με τα δελτία τύπου στα χωριά να μας ζαλίζουν τα αρχιδια ότι εμείς και ΚΑΛΛΑ θα είμαστε στο πλευρό σας οι παλιοξευτιλισμενη και εμείς υπάκουη θα είμαστε με το στόμα ανοικτό από τις μαλακίες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.