Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τραγωδία στα Τέμπη: Κορυφώνονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους – Στον εισαγγελέα σήμερα ο σταθμάρχης



Συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση των αγνοούμενων στο τρένο που το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023) συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, ενώ σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια εκείνη τη στιγμή.
Η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη ήταν σφοδρή, τα 2 πρώτα βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες και τα υπόλοιπα μετατράπηκαν σε σιδερένια μάζα.
Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, οι νεκροί ανέρχονται στους 44, οι τραυματίες στους 72, εκ των οποίων οι 57 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 6 σε ΜΕΘ και οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες, με τον φόβο ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αυξηθούν. Η ταυτοποίησης των σορών θα γίνει με τη μέθοδο αναγνώρισης DNA.

Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης
Ο σταθμάρχης της Λάρισας οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. Φέρεται να παραδέχεται το μοιραίο του λάθος και αποδίδει το αιματοβαμμένο περιστατικό στην “κακιά στιγμή”.
Ο σταθμάρχης είναι 59 ετών και βρισκόταν σε άλλα πόστα, είχε εκπαιδευθεί ένα χρόνο, ενώ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις πριν από ένα μήνα και ήταν η πρώτη του υπηρεσία.
Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δόθηκε το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία που είχε ο σταθμάρχης Λάρισας και ο μηχανοδηγός λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα με την σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη. Η συνομιλία όπως την παρουσιάζει το Mega έχει ως εξής:
-Η Λάρισα ακούει;
-Ακούει. ΜΕ 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων
-Βασίλη, φεύγω;
-Φεύγεις, φεύγεις
-Έγινε, καλό βράδυ, καλή συνέχεια.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει 
Ο 59χρονος σταθμάρχης απολογήθηκε στο στάδιο της προανάκρισης και είναι ο μόνος -έως τωρα- που έχει συλληφθεί για την πολύνεκρη τραγωδία που έχει παγώσει το πανελλήνιο, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα.
Οι κατηγορίες για τις οποίες θα ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα αφορούν στο αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα). Με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Παράλληλα, διώξεις θα ασκηθούν για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.
Επίσης έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ποινικής δίωξης για τον σταθμάρχη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας, εισαγγελέας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, εποπτεύει το σύνολο των ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την αναζήτηση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα, έρευνες που διενεργούνται με εντολή του προς κάθε κατεύθυνση.
Παράλληλα με εντολή του κ. Δασκαλόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης, ενώ με εντολή του, παρίσταται εισαγγελέας διαρκώς στον τόπο της τραγωδίας ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας για τα μακάβρια ευρήματα του τραγικού συμβάντος, αυτοψία που θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για την συνολική αξιολόγηση για το τι και ποιος έφταιξε για το πολύνεκρο δυστύχημα. Από την άλλη πλευρά, με βάση την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, που έγινε νωρίς χθες το πρωί της Τετάρτης (1.03.2023), οι έρευνες οφείλουν να τρέξουν πολύ γρήγορα και προς κάθε κατεύθυνση για να δοθούν εμπεριστατωμένες απαντήσεις για τις ευθύνες και τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ο μόνος που πρέπει να πάει στον εισαγγελέα είναι ο πρωθυπουργός .
    Τέλος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόψε το τσίπουρο έχεις κάψει κύτταρα

      Διαγραφή
    2. Αυτός δεν ήξερε τίποτα.
      Τώρα που έβαλε στο Συγκοινωνιών τον γνωστό, βλέπω να ξεκινάνε έργα στους σιδηρόδρομους......

      Διαγραφή
    3. Γαμπροί ,πεθεροί ,όλοι στην κονομα !!!

      Διαγραφή
    4. Ο πρωθυπουργός ναι, δηλαδή ο τσιπροπινοκιο

      Διαγραφή
  2. Γίνεται στην Ελλάδα του 2023 στον ΟΣΕ να γίνονται οι αλλαγές γραμμών χειροκίνητα και να μην λειτουργεί η σήμανση; Οι σταθμάρχες επικοινωνούν ακόμα με τηλεγράφημα λες και είμαστε στο 1900. Ένα ανθρώπινο λάθος και έχουμε δεκάδες νεκρούς. Πηγαίνετε στο εξωτερικό και θα δείτε ότι ο σιδηρόδρομος μας είναι 100 χρόνια πίσω. ακόμα και πρώην κομμουνιστικές χώρες έχουν καλύτερα τρένα από μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τα ρίξουν όλα στο σταθμάρχη και σε ένα χρόνο θα έχει ξεχαστεί. Η εγκληματική αμέλεια για τα τρένα και όχι μόνο θα συνεχίσει μέχρι το 2100 και με μαθηματική ακρίβεια στο μέλλον θα έχουμε κι άλλα τέτοια ατυχήματα. Αυτά, καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ti.skoni.proikete.na.valoune.sto.plindirio.i.kivernondes.ton.ariston???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγοράκι μου φόρεσε την ποδιά σου και ξανά νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο κλπ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.