Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Συνεχίζουμε καθημερινά τον καθαρισμό των ρεμάτων»Με αμείωτους ρυθμούς η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεχίζει τον καθαρισμό των ρεμάτων της επικράτειάς της, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή ροή των υδάτων και να αποφευχθούν επιζήμια πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου «Καθαρισμός Ρεμάτων Αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας», προϋπολογισμού 500.000€ ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο καθαρισμός ρεμάτων στην περιοχή του Ν. Μυλοτόπου σε μήκος περίπου 2.500 μ. , του Μαυροβουνίου σε μήκος 3.000 μ. και των Σεβαστειανών σε μήκος 800 μέτρων.

Την στιγμή αυτή οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων συνεχίζονται στην περιοχή του Ριζού, σε μήκος περίπου 600 μέτρων.

Το έργο αφορά σε απομάκρυνση των φερτών υλών, που έχουν συγκεντρωθεί στην κοίτη των ρεμάτων, καθώς και της αυτοφυούς βλάστησης, εντός και πλησίον αυτών. Στόχος είναι να επανέλθει η υδραυλική διατομή των ρεμάτων στην πρότερη κατάσταση και να βελτιωθεί η παροχετευτικότητα των υδάτων, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρών, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές και περιουσίες των πολιτών, των περιοχών αυτών.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν, υπό τις οδηγίες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, ο οποίος πραγματοποιεί αυτοψίες σε ρέματα, στην περιοχή αρμοδιότητάς του. «Συνεχίζουμε καθημερινά τον καθαρισμό ρεμάτων, σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε αδιαλείπτως όλο το χρόνο, προκειμένου να αποτρέψουμε ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα. Τα ρέματα πρέπει να λειτουργούν ως αποδέκτες και αγωγοί των νερού, να το παροχετεύουν ομαλά και όχι να αποτελούν παράγοντα επισφάλειας για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών».Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. Ο νόμος Πέλλας έχει έναν άθλιο και επικίνδυνο δρόμο Γιαννιτσά-Θεσσαλονίκη και δεν έχει πρόσβαση στην Εγνατία οδό.
  Τα έργα που διαφημίζετε είναι απλός για γέλια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να περάσετε και από την Παραλίμνη. Δυστυχώς τα ρέματα που βρίσκονται γύρω από το χωριό είναι σε άθλια κατάσταση. Ελπίζω να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα ή να καταστραφούν περιουσίες για να γίνει επιτέλους κάποια επέμβαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.