Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες, σε ποια θέση είναι η Ελλάδα



Η Φινλανδία κατατάσσεται ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για έκτη διαδοχική χρονιά, ένα κατόρθωμα άνευ προηγουμένου σε μια λίστα που δημοσιεύεται πλέον για πάνω από μια δεκαετία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η World Happiness Report (Εκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας) που αξιολογεί τις χώρες για την περίοδο 2020-2022 και παρουσιάστηκε σήμερα Δευτέρα από το Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών έδειξε ότι η Φινλανδία βρίσκεται «σημαντικά μπροστά από όλες τις άλλες χώρες» στην κατάταξη, ακολουθούμενη από τη Δανία στη δεύτερη θέση και την Ισλανδία στην τρίτη.

«Το εισόδημα, η υγεία, το να έχεις κάποιον να βασίζεσαι, το αίσθημα της ελευθερίας για λήψη βασικών αποφάσεων για τη ζωή, η γενναιοδωρία και η απουσία διαφθοράς παίζουν ισχυρό ρόλο στην υποστήριξη των αξιολογήσεων ζωής», αναφέρει η έκθεση.

Το Ισραήλ ανέβηκε πέντε σκαλοπάτια από πέρυσι κι έφτασε στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενο από την Ολλανδία. Οι ΗΠΑ ήταν στη 15η θέση της κατάταξης. Ο Λίβανος και το Αφγανιστάν ήρθαν τελευταίες, ενώ η Λιθουανία ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων, ανεβαίνοντας πάνω από 30 θέσεις από το 2017, στην 20η θέση σήμερα.

Στην 58η θέση, από 109 χώρες στη λίστα, βρίσκεται η Ελλάδα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.