Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένας νεκρός σε επίθεση εναντίον τηλεοπτικού σταθμού στην Αλβανία



Βαραίνει το εγκληματικό κλίμα στην Αλβανία. Άγνωστοι προς το παρόν, άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου του τηλεοπτικού καναλιού top-channel, ενός από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Σας αποτέλεσμα της επίθεσης έχασε τη ζωή του ένας 60-χρονος φρουρός του ιδρύματος. Ο δεύτερος όροφος του επιβλητικού κτιρίου δέχτηκε 27 σφαίρες.

Το συμβάν έλαβε χώρα χθες την νύχτα λίγο μετά την αλλαγή βάρδιας στο κανάλι.

Προς το παρόν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές δεν ανέφεραν καμιά εκδοχή για τους λόγους της επίθεσης. Ανακοίνωσαν ότι το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε πυρπολημένο μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.

Παρά το γεγονός ότι τα αρμόδια όργανα δεν άρθρωσαν ακόμα καμιά επίσημη εκδοχή για τα αίτια και τους λόγους της πρωτοφανούς αυτής ένοπλης επίθεσης σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, έσπευσαν να τοποθετηθούν πολιτικοί, διπλωμάτες και ενώσεις δημοσιογράφων.

Το ίδιο το κανάλι χαρακτήρισε το συμβάν μαφιόζικο τρομοκρατικό χτύπημα. Η Ένωση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων της χώρας υπογράμμισε ότι το γεγονός βαραίνει το εργασιακό κλίμα των δημοσιογράφων.

Εγκληματική χαρακτήρισε την επίθεση και ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα ο οποίος ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των δραστών

Γεγονός που αποδεικνύει την πλήρη ανασφάλεια λόγω του ελέγχου της τάξης από το έγκλημα στη χώρα, χαρακτήρισε το γεγονός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσια, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα απέδωσε τις ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση τελευταία της εγκληματικότητας στη χώρα.

Τη δική τους καταδίκη εξέφρασαν το γραφείο του ΟΑΣΕ στην Αλβανία καθώς και δυτικές Πρεσβείες διαπιστευμένες στα Τίρανα.

Να τονιστεί ότι στην πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Αλβανία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις πιέσεις, απειλές και κατασταλτικά μέτρα που δέχεται ο τύπος και η ελευθερία λόγου στην Αλβανία. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η ανατίναξη από την κυβέρνηση τον προηγούμενο Δεκέμβρη ενός πολυτελέστατου ξενοδοχείου στις ακτές της Αδριατικής, ιδιοκτησίας ενός επιχειρηματία ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού ομίλου στη χώρα με αντιπολιτευόμενη θέση κατά της κυβέρνησης.

Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της έκθεσης του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, η κυβέρνησης κατάσχεσε με τη βοήθεια της αστυνομίας δύο ακόμα χτίρια της ιδίας εταιρίας, ενώ είχε επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα στις επιχειρήσεις και σε ένα από τα τηλεοπτικά κανάλια της.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.