Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Υιοθέτησε ψήφισμα καταδίκης του εγκλήματος των Τεμπών

Ψήφισμα για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου ‘Εδεσσας μετά από πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Αναλυτικά το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ‘Εδεσσας:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Έδεσσας εκφράζει τη θλίψη του για τον χαμό των δεκάδων, νέων στην πλειοψηφία τους, συνανθρώπων μας, στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και απευθύνει τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.
Θεωρούμε και επιβεβλημένη και αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών.
Αυτή η τραγωδία έχει και ένοχο και αίτια.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για τα εγκληματικά κενά στην ασφάλεια του δικτύου των σιδηροδρόμων.
Το όποιο "ανθρώπινο λάθος" δεν μπορεί να συγκαλύψει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τα εγκληματικά κενά στην ασφάλεια του δικτύου και την ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας που από το 2017 εκμεταλλεύεται το δίκτυο των σιδηροδρόμων στη χώρα, με τη γενναία μάλιστα χρηματοδότησή της από το κράτος!
Κανενός είδους συγκάλυψη. Το τίμημα που έχουμε πληρώσει ως λαός και νεολαία είναι βαρύ και επαναλαμβανόμενο για να ξεχάσουμε.
Δεν μπορεί ο λαός μας να ανεχτεί ότι η ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές θα θυσιάζεται μπροστά στα κέρδη των εταιρειών. Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση, για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Έδεσσας 
Τσιτσάγκας Μπάμπης Δημοτικός Σύμβουλος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.