Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ- 
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 TOY ΜΑΡΤΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ 

Η ΑΔΕΔΥ μετέτρεψε τη στάση εργασίας στις 8 Μαρτίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών. 
Στέρεψαν τα δάκρυα και η θλίψη. Η σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες δεν είναι ατύχημα, είναι ένα τεράστιο έγκλημα. Ένα έγκλημα που βαραίνει την σημερινή κυβέρνηση, καθώς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που φρόντισαν για τη διάλυση του ΟΣΕ, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της ΕΕ ώστε να κατακερματιστεί και να  πουληθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να αποφύγει και να καταστείλει την οργή του κόσμου. Προσπαθεί να ρίξει το βάρος των δεκάδων θανάτων στις πλάτες του σταθμάρχη για να αποφύγει τις δικές της ευθύνες. Μιλάει για “εθνικό πένθος” για να επιβάλλει τη σιωπή. 
Ο πραγματικός ένοχος όμως είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Γιατί η ιδιωτικοποίηση φέρνει κέρδη για τα αρπακτικά της αγοράς και φτώχεια, απολύσεις και θάνατο για τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό, ο μόνος τρόπος για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα είναι να διεκδικήσουμε επανακρατικοποίηση του ΟΣΕ και όλων των επιχειρήσεων που έχουν ξεπουληθεί όλες τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς καμιά αποζημίωση στις εταιρείες.
Απαιτούμε:
- Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας και το ιταλικό μονοπώλιο –ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή.
- Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, η υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.
- Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, ενιαιοποίηση και λειτουργία υπό εργατικό έλεγχο του σιδηροδρομικού δικτύου.
- Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για έμπειρο και ξεκούραστο προσωπικό.
- Δημόσιες επενδύσεις και σωστή συντήρηση στα συστήματα ασφαλείας.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ/ΕΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 
Το απόγευμα συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας
Έδεσσα: στις 19.00 στο σιδηροδρομικό σταθμό
Γιαννιτσά:  στις 18.00 στον πεζόδρομο
Η τραγωδία στα Τέμπη δεν θέλει σιωπή! Θέλει υψωμένες γροθιές και φωνή!
ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ- Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.