Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατώτατος μισθός: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης -Που θα κυμανθεί η αύξηση



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο (Παρασκευή) στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας.

Η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Απριλίου ενώ η ποσοστιαία αύξηση θα κινηθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή του 7%. Η αύξηση θα είναι αντίστοιχη ουσιαστικά με αυτή που έλαβαν οι συνταξιούχοι, με στόχο να καλύψει σημαντικό μέρος των απωλειών στο εισόδημα από τον πληθωρισμό.

Αν η αύξηση οδηγήσει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 760 με 770 ευρώ, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

1. Το εργοδοτικό κόστος (δηλαδή τα χρήματα που θα πληρώνει ο εργοδότης κάθε μήνα μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) θα διαμορφωθεί από τα 932 έως τα 941 ευρώ.

2. Οι καθαρές αποδοχές του εργαζόμενου, όπως προαναφέρθηκε, θα ανέλθουν στην περιοχή των 653 έως 660 ευρώ. Αυτό σημαίνει αύξηση της τάξεως των 40-45 ευρώ στα καθαρά.

3. Το σύνολο των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, θα μπουν πλέον στην διαδικασία να καταβάλλουν και φόρο εισοδήματος, καθώς το αφορολόγητο της φορολογικής κλίμακας δεν θα καλύπτει πλέον το σύνολο του κατώτατου μισθού.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.