Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στις ΒρυξέλλεςΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, διοργανώνει το πρωί της Κυριακής 12 Μαρτίου στις 11 πμ τοπική ώρα, η συλλογικότητα Ελλήνων του Εξωτερικού “Initiative Sodidarite”.

“Είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των θυμάτων και απαιτούμε δικαιοσύνη! Απαιτούμε ασφαλείς και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές! Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους!” τονίζουν στο κάλεσμά τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών εφάρμοσαν με συνέπεια νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποβάθμισαν τις δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια, με την κηδεμονία της Τρόικας, οδήγησαν στην ιδιωτικοποίηση πολλών από αυτές.

Η ιταλική εταιρεία που αγόρασε το κερδοφόρο τμήμα της ΤΡΕΝΟΣΕ, όπως κάθε ιδιωτική εταιρεία, δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των επιβατών ή για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη της. Ταυτόχρονα, τα συνεχιζόμενα προγράμματα λιτότητας έχουν αποδυναμώσει ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του ΟΣΕ, του δημόσιου φορέα που διαχειρίζεται το δίκτυο.

Ο ΟΣΕ διαθέτει αυτή τη στιγμή μόλις 700 εργαζόμενους, ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμά του θα έπρεπε να έχει 2.500. Η έλλειψη λειτουργικών συστημάτων σηματοδότησης, τηλεχειρισμού και αυτόματης ακινητοποίησης οφείλεται επίσης στις περικοπές και τις πολιτικές λιτότητας.

Το δικαίωμα όλων των Ελλήνων σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, υγεία, νερό, ενέργεια και ασφαλείς και ποιοτικές μεταφορές πρέπει να κατοχυρωθεί και οι υπηρεσίες αυτές να παραμείνουν/επιστρέψουν σε δημόσιο έλεγχο και να χρηματοδοτηθούν κατάλληλα!»

Η δράση εντάσσεται στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα αλληλεγγύης που προετοιμάζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το  Παρίσι, τη Ζυρίχη, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο, για το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου.

Πηγή: fb Initiative Solidarite
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.