Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινοβουλευτική Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για την άρνηση εισόδου στην Τουρκία στον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών



Πριν λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών κ. Απ. Ασλανίδης προσπαθώντας να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη ενημερώθηκε από Τούρκους αστυνομικούς πως δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα γιατί είναι ανεπιθύμητος.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδη μετά από επικοινωνία του με τον κ. Ασλανίδη, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εξωτερικών, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγορεύουν την είσοδο σε Έλληνες πολίτες που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον πολιτισμό της Μαύρης Θάλασσας, χωρίς καμία αιτιολογία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης, η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://bit.ly/3ZQEr80

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία στον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πρωί της 7ης Μαρτίου 2023 ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών κ. Απ. Ασλανίδης πέρασε με ΙΧ από το τελωνείο Κήπων και όταν έφτασε στο τουρκικό φυλάκιο οδηγήθηκε από Τούρκους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα, όπου και ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα γιατί είναι ανεπιθύμητος. Παρά τις αιτήσεις του για την αιτιολόγηση αυτής της απόφασης, δεν πήρε καμία απάντηση και του επιδόθηκε ένα έγγραφο που αναφέρει την απαγόρευση εισόδου χωρίς καμία αιτιολογία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ασλανίδης τα τελευταία 30 χρόνια έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη την Τουρκία και τον Πόντο, χωρίς στο παρελθόν να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τις αρχές της γειτονικής χώρας. Η συγκεκριμένη απαγόρευση εισόδου έρχεται να προστεθεί σε πολλές απαγορεύσεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών που έχουν σχέση με τον πολιτισμό της Μαύρης Θάλασσας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Έχει λάβει γνώση η Κυβέρνηση του περιστατικού;

2.Έχει κοινοποιηθεί στην Κυβέρνηση από την Τουρκία οποιαδήποτε πληροφορία που να δικαιολογεί τη συγκεκριμένη απαγόρευση εισόδου;

3.Προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαμαρτυρία ή άλλες ενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση άρνησης εισόδου σε Έλληνες με σχέσεις με τον πολιτισμό της Μαύρης Θάλασσας;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Βασιλειάδης»»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. δεν εχετε θεματα για ερωτήσεις; Μα έλεος πια! τόσα προβλήματα έχει ο νομός.. αλλά ξέχασα είστε βολευτής των γιαννιτσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.