Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοπράτηση βιολογικών Βαφειοχωρίου και Ποντοηράκλειας



Ο Δήμος Παιονίας προκήρυξε διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία για την σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύναψης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΕΛ ΒΑΦΕΙΟΧΩΡΙΟΥ & ΠΟΝΤΟΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ», κάτω των ορίων του Ν.4412/2016 με αξιολόγηση μελέτης και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.4412/2016 και προϋπολογισμό 1.438.415,98€ (χωρίς Φ.Π.Α.).Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΥΠ.ΕΣ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της Τοπικής Κοινότητας Ποντοηράκλειας. Με την υλοποίηση και λειτουργία του εν λόγω έργου, τα λύματα του οικισμού θα προσάγονται μέσω του νέου αντλιοστασίου ανύψωσης - μεταφοράς λυμάτων και του νέου αγωγού προσαγωγής στη θέση που έχει επιλεγεί για τη χωροθέτηση της Ε.Ε.Λ., όπου μετά και από τριτοβάθμια επεξεργασία θα καταλήγουν στο ρέμα «Ρεσελή», με κλειστό αγωγό.

Το έργο αφορά επίσης στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της Τοπικής Κοινότητας (Τ.Κ.) Βαφειοχωρίου. Με την υλοποίηση και λειτουργία του εν λόγω έργου, τα λύματα θα παροχετεύονται στην Ε.Ε.Λ. μέσω του υφιστάμενου αγωγού ακαθάρτων, ενώ μετά την επεξεργασία, τα υγρά θα παροχετεύονται στο ρέμα «Αγιάκι» μέσω κλειστού αγωγού.

Η σημερινή κατάσταση της διάθεσης των λυμάτων στους δύο οικισμούς μέσω των υφιστάμενων εσωτερικών δικτύων εγκυμονεί κινδύνους μόλυνσης του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα και κατά προέκταση της υγείας των κατοίκων της περιοχής. Τα ανεπεξέργαστα λύματα δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα και κυρίως την ποιοτική υποβάθμιση των υδατικών πόρων και του εδάφους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.