Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος Μαρτίου η επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών μεταφορών



Τα μέτρα που παρουσίασε ο κ. Γεραπετρίτης στο Υπουργικό Συμβούλιο εκτείνονται τόσο σε διοικητικό επίπεδο, μέσω της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που ήδη λειτουργεί, όσο και σε ποινικό επίπεδο, μέσω της εξελισσόμενης δικαστικής έρευνας.
Στο τέλος του Μαρτίου θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια των τρένων στην Ελλάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, έκανε γνωστό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο υπουργικό συμβούλιο.
Το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε ως μοναδικό θέμα την τραγωδία στα Τέμπη και την σχετική ενημέρωση από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.
Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας, μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού, παρουσίασε τα μέχρι τώρα γνωστά πραγματικά περιστατικά, καθώς και τα άμεσα μέτρα διερεύνησης του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Τι περιλαμβάνουν τα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας
Τα μέτρα που παρουσίασε ο κ. Γεραπετρίτης εκτείνονται τόσο σε διοικητικό επίπεδο, μέσω της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που ήδη λειτουργεί, όσο και σε ποινικό επίπεδο, μέσω της εξελισσόμενης δικαστικής έρευνας.
Επίσης, περιλαμβάνουν και πιο μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών, μέσω της στελέχωσης και λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, που νομοθετήθηκε τον Ιανουάριο 2023, και της αξιοποίησης της τεχνικής βοήθειας που ήδη παρέχεται από διεθνείς εμπειρογνώμονες.
Ο υπουργός ανέδειξε στη συνέχεια τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται ή δρομολογούνται για την ενίσχυση του προσωπικού του ΟΣΕ, καθώς και την πορεία εκτέλεσης και τις ενέργειες επιτάχυνσης παρεμβάσεων για την ηλεκτρονική αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών, που θα ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο 2023.
Παρουσίασε, τέλος, τα άμεσα μέτρα επανεκκίνησης των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα, από το τέλος Μαρτίου 2023, με ενισχυμένες εγγυήσεις ασφάλειας, όπως την υποχρεωτική παρουσία δύο σταθμαρχών σε κάθε σταθμό, ακόμη και αν αυτό καταστήσει αναγκαία τη μείωση στον όγκο του μεταφορικού έργου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Σοβαρολογείτε; Ποιος θα μπει ξανά σε τρένο με την ίδια κυβέρνηση; Κανείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυβέρνηση που κολλάει θα ήθελα να ξέρω . Να ναι καλά οι νεκροί για τα ποσοστά σας. Άρρωστοι συριζαιοι

      Διαγραφή
    2. αφου ηθελαν να κλείσουν τις περιφερειακες γραμμες!! τωρα μια και καλή!! δουλεμα δουλεμα δουλεμα!! στην εδεσσα φωναζουν τοσο καιρο!! θα κλεισει η γραμμη!! παιζονται συμφεροντα με κτελ; αεροπορικες; !! δεν υπαρχει αλλη εξηγηση!! γιατι κλεινουν ολες τις γραμμες σιγα σιγα; κοζανη πτολεμαιδα;

      Διαγραφή
  2. εγώ θα ξαναμπώ και πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν μπεις ποιος θα σχολιαζει σε ολα τα αρθρα δεκα φορες στο καθενα; πρεπει να ψαχνει αλλον το κομμα. μη μπαινεις θα στειλουν αλλους εκει εσενα σε χρειαζεται η κυβερνηση να ζεις εδω στο καρατζοβα.

      Διαγραφή
  3. Πολλοί θα το χρησιμοποιήσουν γιατί εργάζονται στην Αθήνα Πρέπει να το πάρουμε απόφαση όλα γίνονται στην πρωτεύουσα Σβήνει η Βόρεια Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ ο Κούλης διαβεβαίωσε το πόπολο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και οι περισσότεροι έτρεξαν όλο χαρά να τρυπηθούν και θα δυσκολευτούν τώρα να τους περάσουν με τα μέτρα Γεραπετρίτη ότι σε 20 μέρες θα έχουμε ασφαλή τρένα;
    Τρέχτε λοιπόν και ο θεός βοηθός.
    Πάρτυ κάνουν τα ΚΤΕΛ και οι αεροπορικές.
    Γεια σου Κούλη άρχοντα.
    Έχουν πολλά ακόμα να δουν τα μάτια μας μέχρι να εξαντληθεί η τετραετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει τρενο στη Βόρεια Ελλάδα Δεν προσφέρουμε τουρισμό για να έχει έσοδα το κράτος Από Λαμία και κάτω λειτουργούν όλα ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν η Τζάκρη να κόβει εισητιρια τον ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ σταθμάρχη και τους άλλους δύο μηχανοδηγός και να κουβαλούν όσους ψηφοφόρους τους απέμειναν τα παλιοψευτρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.