Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καιρός: Άστατος ο καιρός σήμερα – Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας



Έντονα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν σήμερα, Κυριακή

Η χθεσινή κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, Κυριακή με εκδήλωση καταιγίδων μέχρι και στην Αττική ενώ θα σημειωθεί μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί αρχικά σε παραθαλάσσιες περιοχές και από το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά τμήματα. Σύμφωνα με το meteo.gr, η αστάθεια οφείλεται τόσο την παρουσία ενός βαρομετρικού χαμηλού δυτικά της χώρας μας, όσο και στις ψυχρές αέριες μάζες πάνω από την περιοχή μας που συνδυάζονται με θερμές και υγρές αέριες μάζες κοντά στο έδαφος τις απογευματινές ώρες.
Πιο αναλυτικά, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με βροχοπτώσεις ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Καταιγίδες από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τα ηπειρωτικά, με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές άνω των 1500 μέτρων της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τα μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές θα σημειωθούν από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.