Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέλλα: Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στην Μαρία Λιλιμπάκη Ακαμάτη (φωτο)



Με επιτυχία και σε έντονα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, η τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου της προϊσταμένης της πρώην ΙΖ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Μαρίας Λιλιμπάκη Ακαμάτη.
Όπως επισημαίνει συγκινημένη η ίδια "ήταν πολύ όμορφη εκδήλωση που τα είχε όλα, θαυμάσιο καιρό, πολλούς και αγαπημένους συνεργάτες και φίλους της τιμώμενης από όλες τις περιοχές της πρώην ΙΖ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, άρτια οργάνωση με επιστημονικό χαρακτήρα, φιλική διάθεση και συναίσθημα".
Ο τόμος περιλαμβάνει 29 μελέτες με θέματα αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, κεραμικής, κοροπλαστικής, μικροτεχνίας, νομισματικής, θρησκείας και ανασκαφικής έρευνας.
Η έκδοση είναι του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.
Επιστημονική επιτροπή: Β Αλλαμανή, Β. Μισαηλίδου, Κ. Τζαναβάρη, Μπ. Τσιγαρίδα, Α. Χρυσοστόμου
Επιτροπή επιμέλειας: Μπ. Τσιγαρίδα, Κ. Τζαναβάρη, Α. Χρυσοστόμου
Σε ανάρτησή της η κα Μαρία Λιλιμποάκη Ακαμάτη επισημαίνει:
"Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους του συντελεστές της έκδοσης του τόμου Πότνια Πέλλης (Υπουργείο Πολιτισμού, επιστημονική επιτροπή, επιμελήτριες έκδοσης), τους συγγραφείς, το δήμαρχο Πέλλας, τους βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Πέλλας και όλους τους συναδέλφους, φίλους και συγγενείς, που με τίμησαν με την παρουσία τους στην τελετή επίδοσης. 
Μου πρόσφεραν απλόχερα την αναγνώριση του έργου μου και μου έδειξαν ότι η αγάπη και η εκτίμηση καλά κρατεί όταν έχει γερά θεμέλια."








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.