Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκλογές: «Σιωπητήριο» αλλά και νέες ημερομηνίες στο «τραπέζι»



Παρά το «σιωπητήριο» που σήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τους στενούς συνεργάτες του να ευθυγραμμιστούν με τα αισθήματα της πλειονότητας των πολιτών και να μην ασχολούνται με κανένα άλλο θέμα πέραν αυτών που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών, στο πολιτικό παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για το εκλογικό χρονοδιάγραμμα.
Σύμφωνα με όσα συζητούν στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Μεγάρου Μαξίμου, οι πιθανότερες ημερομηνίες –πλέον -για να στηθούν οι κάλπες είναι:
– αφενός, 14 Μαΐου ή 21 Μαΐου, για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση η οποία θα διεξαχθεί με το σύστημα της απλής αναλογικής και εκτιμάται βασίμως ότι δεν θα δώσει βιώσιμο κυβερνητική σχήμα, και
– αφετέρου, η Κυριακή 2 Ιουλίου, για την επαναληπτική εκλογή, η οποία θα γίνει, πλέον, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που διευκολύνει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, καθώς ενισχύεται το πρώτο κόμμα με μπόνους εδρών ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει στην κάλπη.
Οι δύο αυτές ημερομηνίες δεν δημιουργούν πρόβλημα με τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 
Πηγή: aftodioikisi.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.