Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναχώρησαν οι Γάλλοι μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί που φιλοξενούνταν στο ΓΕΛ Εξαπλατάνου



Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η φιλοξενία των 28 γάλλων μαθητών και των 3 εκπαιδευτικών του Λυκείου Alain της πόλης Alençon που συμμετείχαν σε γαλλικό πρόγραμμα Erasmus+ με κωδικό 2022-1-FR01-KA121-SCH-000064391 και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό eTwinning πρόγραμμα με τίτλο: «LuX, pour une mise en lumière des migrants d’hier et aujourd’hui, contre la Xénophobie / LuX, Φέρνοντας στο προσκήνιο μετανάστες του χτες και του σήμερα, ένα σχέδιο ενάντια στην ξενοφοβία».

Οι Γάλλοι μαθητές οι οποίοι παρακολουθούν στη χώρα τους την κατεύθυνση λατινικών σπουδών και αρχαίων ελληνικών, έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες υποδοχής και γνωριμίας με τους μαθητές του σχολείου υποδοχής και σε δημιουργικό εργαστήρι. Παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει σχετικά με το θέμα του προγράμματος επικεντρώνοντας στις μετακινήσεις και τις μεταναστεύσεις των πληθυσμών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ακόμη, παρακολούθησαν μαθήματα λατινικών, αρχαίων ελληνικών, ιστορίας και τη χρυσή τομή στο μάθημα της γεωμετρίας μαζί με τους μαθητές του ΓΕΛ Εξαπλατάνου από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2023.

Οι φιλοξενούμενοι γάλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν συνοδευόμενοι κι από μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Εξαπλατάνου, στα Λουτρά Πόζαρ, στην Έδεσσα, στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και στο μουσείο της καθώς και στο μουσείο των βασιλικών τάφων στη Βεργίνα και τη Βέροια και να λάβουν μέρος σε εορταστική εκδήλωση. Το ταξίδι τους ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη κι αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις κι έχοντας δημιουργήσει φιλικούς δεσμούς με τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς μην παραλείποντας να προσκαλέσουν τους μαθητές του ΓΕΛ Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης» στη χώρα τους.

Η εμπειρία μαθητών και εκπαιδευτικών και των δυο σχολείων, ελληνικού και γαλλικού, ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη προσφέροντας την ευκαιρία ενός διαπολιτισμικού διαλόγου και μετατρέποντας το ΓΕΛ Εξαπλατάνου σε ένα καινοτόμο σχολείο που προσφέρει ευκαιρίες γνωριμίας των μαθητών του με μαθητές της Ευρώπης.









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.