Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση των σορών από το δυστύχημα



Δεν χωράει ανθρώπου νους, την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη, με δεκάδες ανθρώπους να σκοτώνονται μετά τη σύγκρουση των τρένων.
Στην πλειοψηφία τους οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είναι νεαρά άτομα, με τους γονείς να περνούν το μακρόσυρτο μαρτύριο της ταυτοποίησης των παιδιών τους.
Χθες Δευτέρα (01.03.2023) ολοκληρώθηκαν οι λήψεις από 25 δείγματα συγγενών, τα οποία εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια επίπονη για τους συγγενείς διαδικασία, θα συνεχιστεί και σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες το βράδυ, παρέμειναν αταυτοποίητοι 38 νεκροί επιβάτες του μοιραίου τρένου, καθώς είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. Οι υγειονομικές αρχές απέρριψαν από την αρχή τη λύση της διά ζώσης αναγνώρισης των σορών, κυρίως για λόγους προστασίας της ψυχικής ισορροπίας των συγγενών.
Είναι και ο λόγος που επιλέχθηκε η λύση της διασταύρωσης στοιχείων μέσω γενετικού υλικού.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.