Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EKT: Ανέβασε κατά 50 μονάδες βάσης τα επιτόκιαΗ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, παρά την αναταραχή στις μετοχές του τραπεζικού τομέα.

Η ΕΚΤ είχε δώσει σήμα εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι θα αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαρτίου, καθώς ο πληθωρισμός σε ολόκληρη την περιοχή των 20 μελών παραμένει αρκετά πάνω από τον στόχο. Τον Φεβρουάριο, τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός ανήλθε σε 8,5%, πολύ πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%.

Έτσι το βασικό επιτόκιο της τράπεζας (καταθέσεων) διαμορφώνεται πλέον στο 3% και αυτό για τις πράξεις αναχρηματοδότησης στο 3,5%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει έτοιμο να προσαρμόσει όλα τα μέσα στο πλαίσιο της εντολής του για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα και να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής. Η εργαλειοθήκη πολιτικής της ΕΚΤ είναι πλήρως εξοπλισμένη για να παρέχει στήριξη ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ζώνης του ευρώ, εάν χρειαστεί.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.