Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Market Pass: Ποιοι πληρώνονται σήμερα, ποιοι θα λάβουν την ενίσχυση την ερχόμενη εβδομάδαΤα χρήματα του market pass για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο θα δουν σήμερα Παρασκευή στον τραπεζικό λογαριασμό τους οι δικαιούχοι που είχαν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου και είχαν επιλέξει την κατάθεση της ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οσοι είχαν επιλέξει τη ψηφιακή κάρτα θα πρέπει να κάνουν υπομονή.

Χθες, Πέμπτη ενημερώθηκαν από την τράπεζα που είχαν επιλέξει για την έκδοση της άυλης ψηφιακής κάρτας ότι έλαβε το αίτημά τους και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν λάβουν την ενίσχυση για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Σημειώνεται ότι στον τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι αλλά είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης μέσω της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

To χρονολόγιο των πληρωμών
Οι πρώτες πληρωμές του market pass αφορούν 2,3 εκατ. νοικοκυριά που υπέβαλαν αιτήσεις στο vouchers.gov.gr έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή και θα συνεχίσει να δέχεται τις αιτήσεις των δικαιούχων έως και τις 15 Μαρτίου 2023.

Με βάση το χρονολόγιο πληρωμών οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υποβάλλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου 20233 για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου 2023  για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου 2023 για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

ot,gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.