Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε στενωπό η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet, από το 2024 η ανάπτυξηΠαραμένει η αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών IDC, οι παγκόσμιες αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablets θα διαμορφωθούν φέτος σε 403 εκατ. μονάδες.

Η μείωση της ζήτησης και οι δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες ανάγκασαν την IDC να μειώσει περαιτέρω τις προβλέψεις για τις παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών και tablets το τρέχον έτος.

Είναι ενδεικτικό ότι τον Δεκέμβριο του 2022, η εταιρεία τοποθετούσε τον πήχη των πωλήσεων της φετινής χρήσης στα επίπεδα των 429 εκατ.

Οι όγκοι των πωλήσεων του 2023 θα κινηθούν κάτω από τα επίπεδα του 2019, με την IDC να σημειώνει ότι η ανάκαμψη στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των tablets δεν θα πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από το 2024.

Τον επόμενο χρόνο, οι πωλήσεις της αγοράς υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν κατά 3,6% έναντι του 2023 και θα ανέλθουν σε 418 εκατ. συσκευές, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

Τα προηγμένα smartphones αποτελούν "απειλή" για την αγορά υπολογιστών – tablets
"Καθώς οι καταναλωτές δεν δεσμεύονται πλέον από τους περιορισμούς του COVID και οι παραγγελίες για υπολογιστές από πλευράς επιχειρήσεων έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, το 2ο εξάμηνο του 2022 έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι συσκευές υπολογιστών δεν είναι πλέον το επίκεντρο και ότι το 2023 θα είναι η στιγμή για εκκαθάριση αποθεμάτων και αλλαγή προτεραιοτήτων", αναφέρει, σε ανάλυσή της, η IDC.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, η ζήτηση συσκευών για επαγγελματική χρήση, αλλά και η ζήτηση, από πλευράς του τομέα της εκπαίδευσης, θα παραμείνουν τα "φωτεινά" σημεία της αγοράς το 2024. 

"Το τέλος των Windows 10 αναμένεται να οδηγήσει σε μαζικές ανανεώσεις των υπολογιστών το 2024 και το 2025, ενώ τα Chromebook και τα tablet Android επωφελούνται από εκπαιδευτικές αναπτύξεις και ανανεώσεις", τονίζουν οι αναλυτές της IDC.

Αμιγώς στη λιανική, η ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς και ο αυξανόμενος πληθωρισμός, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αγοραστική δύναμη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές και πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδα, χάρη στην αυξημένη οικιακή χρήση υπολογιστών και tablet, η αγορά κινδυνεύει να χάσει πωλήσεις από την πιθανή στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές λύσεις, όπως τα smartphones, επισημαίνεται.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.