Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημ. Γιάννου - Οι διαδικασίες αντικατάστασής του και ο υποψήφιος στις εκλογές του Οκτώβρη



Την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημάρχου Έδεσσας υπέβαλλε ο Δημήτρης Γιάννου ο οποίος, ως γνωστόν, θα επιχειρήσει την είσοδό του στο κοινοβούλιο, αφού είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην ΠΕ Πέλλας.
Ο Δήμαρχος υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, Τετάρτη 26 Απριλίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την αντικατάστασή του. 
Τις όποιες αποφάσεις από δω και πέρα, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, υπογράφει ο εκτελών χρέη Δημάρχου, πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της παράταξης στις εκλογές του 2019 και σημερινός αντιδήμαρχος Βεγορίτιδας, Σωτήρης Μούκας, μέχρι να επιλεγεί ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Γιάννου.

Τι προβλέπεται
Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία (Ν. 4623/2019, Άρθρο 4) το Δημοτικό Συμβούλιο εντός 15 ημερών θα εκλέξει νέο Δήμαρχο, μεταξύ των συμβούλων της παράταξης του εκλεγέντος δημάρχου. 
Αναλυτικά, στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα εξής:
Ν. 4623/2019, Άρθρο 4
Εκλογή νέου δημάρχου ή περιφερειάρχη
1. α. Η παράγραφος 1 του άρθρου 60 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 69 του ν. 4555/2018, τροποποιείται ως εξής:
«1. Αν η θέση του δημάρχου μείνει κενή για οποιονδήποτε λόγο, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου κενώθηκε η θέση, οι σύμβουλοι της παράταξης του εκλεγέντος δημάρχου συνέρχονται σε ειδική συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του συνδυασμού αυτού, που έχει εκλεγεί με τους περισσότερους σταυρούς προτιμήσεως και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος, κατά σειρά, στην απόφαση του δικαστηρίου και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού, έναν από αυτούς, ως δήμαρχο. Στη συνεδρίαση προεδρεύει εκείνος που συγκάλεσε το συμβούλιο. Η πρόσκληση επιδίδεται με οποιοδήποτε όργανο του δήμου ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ακόμη και την παραμονή της συνεδριάσεως.»

Ο νέος Δήμαρχος και ο υποψήφιος στις εκλογές του Οκτώβρη
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικαταστάτης του Δημήτρη Γιάννου, εκτός απροόπτου, θα είναι ο σημερινός αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Μουράτογλου, η θητεία του οποίου θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2023. 
Υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι ο σημερινός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππος Γκιούρος, ο οποίος θα ηγηθεί της παράταξης στις εκλογές του Οκτώβρη.
Δ. Μπ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

40 comments:

  1. Δήμαρχος ο Μουκας, μάλιστα. μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αύριο ξημερώνει μια καλύτερη μέρα για την Εδεσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλός ο γκιουρος ... Ελπίζω να τον επιλέξουν οι Εδεσσαιοι γιατί αν δεις από τη μεριά του τσεπκεντζη καηκαμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους είδαμε 13 χρόνια φτάνει όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν απτό κακό στο χειρότερο μια πόλη που κατάντησε χωριό πρωτεύουσα σου λέει πίτσες μπλέ .

      Διαγραφή
    2. Εσύ που σχολιάζεις τον τσεπκεντζη πρέπει να σε καίει πολύ το θέμα....ούτε μια τρίχα από τα αρ.....δια του δεν είσαι παλιολαμογιο

      Διαγραφή
    3. Τσεπκετζης έχει την αποτυχία μέσα του

      Διαγραφή
    4. " σουργελο,σκατα υπονόμου" μεγάλα επιχειρήματα από τον αυριανιστη του συριζα

      Διαγραφή
  4. Γιατί γελάτε με τον Μούκα;;; ποιανού επιλογή ήταν αυτό το ναυάγιο με το παπί και τις σαγιονάρες ... εμετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά φίλε. Ο μούκας φανερώνει το επίπεδο της Εδεσσας. Μούκας Σαμλιδης Μαρούλα Νατάσα. Σ ανώτερα.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη? Ποιο ειναι το επιπεδο? Υπο το μηδεν η ανωτερο?

      Διαγραφή
    3. Θωμάς ,σιωνης , παππας... Να συνεχίσω ... Χαχαχαχαα.. κλαμαααα

      Διαγραφή
    4. Σίγουρα το επίπεδο τους είναι ανώτερο από το δικό σου που κρύβεσαι πίσω από ένα «ανώνυμος» για να κράξεις !

      Διαγραφή
    5. Το κλάμα είσαι εσυ που θεωρείς το επίπεδο σου καλύτερο από όλων αυτών που ανέφερες !

      Διαγραφή
    6. Φιλε δεν σε ποιανουμε

      Διαγραφή
  5. Τάκη δεν είχες την δύναμη να φύγεις με το κεφάλι ψηλά από το δημοτικό συμβούλιο σε καθοδηγεί ο Μουκας και ο παθοκαρας θα υποστείς τις συνέπειες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους θα αποτσιμεντοποιηθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννου δεν ξέρω ποιος σε πήρε στο λαιμό του 3ος θα βγεις σε σταυρούς, αν έμενες με αυτούς στην αντιπολίτευση πάλι πλάκα θα τους έκανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα τσακιδια και αυτός και η παρέα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντώνης Βαρδής & Χαρούλα Αλεξίου
    .............................................................
    Φεύγω, κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια,
    αρρωστημένους και αγρίμια, φεύγω, φεύγω,
    φεύγω, τώρα φεύγω.

    Δεν το αντέχω να βουλιάζω μες στο ψέμα,
    τώρα κατάλαβα πως ήμουν ένα δέμα,
    φεύγω, τώρα φεύγω
    .....................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H EΔEΣΣA KAI TA XΩPIA THΣ ΨHΦIZOYN ΓIANNOY KAI KAPAΣMANH, OΠΩΣ KAI H ΠEPIOXH ΣKYΔPAΣ. AN ΠAPEI KATI TI AΠO ΠEPIOXH ΓIANNITΣΩN KAI AΛMΩΠIAΣ O ΓIANNOY ΠAIZEI ΔYNATA ΓIA ΔEYTEPH ΘEΣH. ΘYMHΘEITE TO. KAΠOIOI ΘA MEINOYN ME TIΣ ΦΩTO KAI TIΣ ANTIΓPAΦEΣ. ΘYMHΘEITE TO.
    KAPATZOBA ΠAPAKAΛΩ NA ΠEPAΣEI .KANΩ ΠAPAKAΛΩ MIA ΠPOBΛEΨH KAI ΠIΣTEYΩ ME TIΣ ΠΛHPOΦOPIEΣ ΠOY EXΩ ΘA EΠAΛHΘEYΘΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είσαι βαθιά νυχτωμένος;
      Όσο υπάρχει διπλοσταυρία είναι βέβαιο ότι οι γιαννιτσώτες παίζουν το παιχνίδι και εκλέγονται δυο μετά βεβαιότητας.
      Σιγά μην καθίσει κάποιος από αυτούς να κάνει παιχνίδι με τον Γιάννου ο οποίος δεν έχει και τίποτα να προσφέρει σε σταυρούς γιατί ......χαίρει εκτίμησης καθώς μετέτρεψε την πόλη σε χωριό.
      Δεν υπήρχε περίπτωση αυτός να γίνει δήμαρχος αν δεν ήθελε ο κόσμος να τιμωρήσει την υπεροψία του Σόντρα.
      Στο φινάλε είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι μ της Πέλλας είναι γνωστοί για της επιλογές που έχουν οδηγήσει τον Νομό σε αυτό το χάλι.
      Όλο έργα και και κακό είναι.
      δρόμοι, φράγματα , σχολεία , νοσοκομεία κ.λ.π κ.λ.π

      Διαγραφή
    2. Για τον Ανώνυμος27 Απριλίου 2023 στις 6:00 π.μ. ΤΑΚΗ. ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΊΔΥΜΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ - ΤΑΚΗΣ. Η ΛΑΣΠΗ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

      Διαγραφή
    3. Τον σπρωξανε για βουλευτη και τωρα θα τον φανε.

      Διαγραφή
  11. Γιάννου ο καλύτερος διαχειριστής απαξίωσης και ξεπουλήματος δημοσίου συμφερόντων προς ιδιώτες,εσείς οι νεοδημοκράτες βρήκατε τον καταλληλότερο άνθρωπο ψηφήστε τον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια χαρά άξιος είναι ο Μούκας ! Νέος , εργατικός , δραστήριος και αξιοκρατικός !! Έχει δουλέψει πολύ αυτα τα χρόνια για το όφελος και την αναβάθμιση του δήμου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είναι ο Μούκας υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογες

      Διαγραφή
    2. Διαβάζετε αυτά που γράφετε ρε;

      Διαγραφή
  13. Ο ΜΟΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΥΣ. Ο ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΟΥΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΙΜΟΙ. Ο ΓΚΙΟΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως τον Μουρατ θα φας στην μαπα 8 μηνες δημαρχο. Υπομονη. Να δεις τι θα πει δημαρχος. Μπορει και για τα επομενα χρονακια

      Διαγραφή
  14. Ο Μουρατογλου επρπε να κατεβει για δημαρχος. τοσα χρονια αυτος ηταν δημαρχος και ο Γιαννου απλα φαινοταν μπροστα. τα κονε στην αθηνα αυτος τα εκανε. ειναι ο μονος που αξιζει εκει μεσα. τον γκιουρο δεν το ξερει κανενας γιατι δεν ειναι απο την εδεσσα και τα χωρια αλλα απο τ0υς πυργους κοζανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε παιδιά θα βγαλουν τον Μουρατογλου δήμαρχο και αλλος θα κατέβει για δήμαρχος στις εκλογές ; Διαβάζω σωστά ; Μαν αν δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Γκιούρο για πέντε μήνες, πως θα κατεβει για δήμαρχος και θα του εχουν εμπιστοσύνη για τέσσερα χρόνια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΝΤΡΑ ΑΛΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΡΕΙΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΑΚΙΑ?..ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΜΟΙΑΖΕΙ!....ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ.....ΧΑ ΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τακη επιμενεις να σχολιάζεις ολη μερα στο καρατζοβα Σαν αβγο σε καθαρισαν και εσυ το μονο που λες ειναι οι 3 4ετιες

      Διαγραφή
    2. ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑΚΗ ΒΛΕΠΕΙΣ!!!!!!!

      Διαγραφή
  17. Κράζεις άρα θαυμάζεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.