Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΑΣΥ: Απετράπη ο περιορισμός του δικαιώματος εκλογιμότητας χαμηλοβάθμων Αξιωματικών σε αιρετές θέσεις τοπικής αυτοδιοίκησηςΜετά από πρόταση της Ομοσπονδίας μας απετράπη ο περιορισμός του δικαιώματος εκλογιμότητας των χαμηλοβάθμων Αξιωματικών σε αιρετές θέσεις τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, με την νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη ΒΟΡΙΔΗ μετά από αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, επεκτείνεται η εξαίρεση που ισχύει ήδη για το ασυμβίβαστο στα Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος τα οποία έχουν προαχθεί σε Αξιωματικούς, λόγω ετών προϋπηρεσίας και για το κώλυμα εκλογιμότητάς τους, εφόσον είναι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, οι οποίοι ως εκ του βαθμού τους δεν ασκούν διοίκηση.

Με τον τρόπο αυτό, διευρύνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε αιρετές θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης σε άξια και έμπειρα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την δυνατότητα συμμετοχής τους.
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.