Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: 11 δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Αλμωπία - Ομιλία στην Αριδαία (φωτο)



Η υποψήφια βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε σήμερα στην Αριδαία σε πολυπληθές ακροατήριο για τις παρεμβάσεις, στις οποίες θα προχωρήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση Τσίπρα,  τις πρώτες 50 μέρες που θα αφορούν:

1. Τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς.
2. Τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.
3. Την ψήφιση νέου νόμου- πλαισίου για το δικαίωμα στην στέγη.
4. Την ενίσχυση του εισοδήματος.
5. Τη μείωση του κόστους της ενέργειας και των τροφίμων.
6. Την υγεία.
7. Την εκπαίδευση.
8. Την αγροτική παραγωγή.
Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε επίσης στις 11 δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Πέλλα και την Αλμωπία, για τις οποίες θα κάνει τα πάντα προκειμένου να υλοποιηθούν : 
1. Κατασκευή οδικών αξόνων: Ολοκλήρωση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, κάθετος στην Εγνατία, σύνδεση με τον Βορά, αναμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου της Πέλλας.
2. Επέκταση του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης, σύνδεση με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών και επέκτασή του προς Αριδαία.
3. Επανασύσταση του καταργηθέντος τμήματος ΑΕΙ στην Έδεσσα και δημιουργία των 5 μεταλυκειακών προγραμμάτων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία και Σκύδρα.
4. Ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Πέλλα από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στη Σκύδρα.
5. Σύσταση Τελωνείου βορείως των Προμάχων σε συνδυασμό με τον συνδετήριο δρόμο προς το Βορά για την προώθηση του εξαγωγικού εμπορίου και την τόνωση της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της Πέλλας και κυρίως στα Λουτρά του Πόζαρ και σε όλη την Αριδαία. Αυτός ο οδικός άξονας είναι που θα καταστήσει την Αλμωπία σημείο αναφοράς και κόμβο  συνδυασμένων μεταφορών του πλούτου που παράγεται στην γη μας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, την ίδια στιγμή που θα μειώσει δραματικά το κόστος μεταφοράς των προϊόντων μας. 
6. Εδώ στην Αλμωπία φιλοξενούμε ένα θαύμα της φύσης: τα Λουτρά Πόζαρ, για τα οποία δεσμεύομαι προσωπικά ότι η νέα κυβέρνηση θα τα αναδείξει διεθνώς και μέσα από την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας θα προωθήσει αποφασιστικά νέες τουριστικές επενδύσεις στα Λουτρά Πόζαρ.
7. Επειδή όμως εμείς λέμε δικαιοσύνη παντού,   χρήματα  θα δοθούν  για την ανάδειξη και των άλλων τουριστικών προορισμών της Αλμωπίας, όπως τους οικισμούς της Ανατολικής Αλμωπίας στο Πάϊκο και το Πίνοβο, για την ανάδειξη του Κάστρου της Χρυσής  και του θρησκευτικού τουρισμού.
8. Όμως ακόμη περισσότερα χρήματα από πόρους εθνικούς και Ευρωπαϊκούς θα πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη και την επέκταση νέων και υφισταμένων υποδομών τυποποίησης και μεταποίησης των προϊόντων που παράγονται στην Αλμωπία. Γιατί προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην γη μας θα δοθεί μόνο μέσα από την μεταποίηση ώστε να υπάρξουν πρώτα από όλα υψηλότερες τιμές για τους παραγωγούς μας, αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σταθερές, υψηλά αμειβόμενες γιατί θα βασίζονται στην γνώση και ανθεκτικές.   Η Αλμωπία είναι αλήθεια ότι με εξαίρεση ορισμένα φωτεινά παραδείγματα, υστερεί στον τομέα αυτό, σε σχέση με άλλες περιοχές του νομού.
9. Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση ολόκληρης της Πέλλας, για να μην έχουμε και πάλι απαράδεκτα φαινόμενα, όπως τον Γενάρη που πνίγηκε η Αριδαία και η γύρω περιοχή με μία καταιγίδα. Και οι πληγέντες που έπαθαν ζημιές δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ευρώ.
10. Επαναλειτουργία της ΜΕΘ Έδεσσας και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, παρά το γεγονός ότι εμείς το ενισχύσαμε και με ανθρώπινο δυναμικό και με υποδομές και φτιάξαμε και χωριστό τομέα ΕΚΑΒ εδώ στην Αλμωπία. 
11. Δεσμεύση ότι εντός της θητείας της Νέας Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η σύνδεση της Αλμωπίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας-Καιμάκτσαλαν, με δρόμο μόλις 6 χιλιομέτρων, θα ολοκληρωθεί.
Το οφείλουμε στην Αλμωπία. Το αξίζει και το δικαιούται. Γιατί η Πέλλα μπορεί να είναι η αδικημένη στην μοιρασιά, αλλά η Αλμωπία είναι η αδικημένη της αδικημένης!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Τζάκρη:



omtsar
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment