Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Ευαγ. Λόγγου για την 12η Μαΐου «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών»



Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών εορτάζεται κάθε 12η Μαΐου, από το 1965, στην επέτειο της γέννησης της “Κυρίας με το φανάρι” Florence Nightingale (1820) της Νοσηλεύτριας που σηματοδότησε και επηρέασε το σύγχρονο Υγειονομικό Σύστημα.
Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.
Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του Συστήματος Υγείας με τους Νοσηλευτές πρωταγωνιστές να διαδραματίζουν έναν ρόλο απαιτητικό μα και ευαίσθητο. Μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις, στον δύσκολο χώρο της Υγείας, με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και των συνεχών μεταρρυθμίσεων, η Νοσηλευτική Επιστήμη καλείται να εξοπλιστεί με εξειδικευμένη γνώση, άρτια επιστημονική κατάρτιση και ειδικές δεξιότητες. Η Νοσηλευτική Φροντίδα απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, κουράγιο, δύναμη ψυχής και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Ειδικότερα, το έργο των Νοσηλευτών, τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντική παράμετρο, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, γεγονός που καταξιώνει και αναδεικνύει στη συνείδηση όλων τον ιδιαίτερο ρόλο και την συνολική προσφορά τους.
Με αφορμή αυτή την Ημέρα η Διοίκηση της Ν.Μ. Γιαννιτσών εκφράζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της στους Νοσηλευτές και τους ευχαριστεί θερμά για το ουσιαστικό έργο που επιτελούν καθημερινά και τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασθενείς, με καλοσύνη, ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο Αναπλ. Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Γιαννιτσών Ευάγγελος Λόγγος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.