Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έφτασαν τα πρώτα αποτελέσματα: Προηγείται ο Ερντογάν στο 1% της καταμέτρησηςΟλοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία στα 200.000 εκλογικά τμήματα στις 17.00 τοπική και ώρα Ελλάδος.
Κατά τις επιταγές της συνήθειας, άνθρωποι έχουν παραμείνει στα εκλογικά κέντρα και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι η καταμέτρηση θα διεξαχθεί δίκαια και χωρίς απόπειρες πειράγματος, όπως στο παρελθόν.
Τους 1,7 εκατ. φτάνουν οι Τούρκοι πολίτες από όλο τον κόσμο που έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση 60.697.843 Τούρκοι πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν, από τους σχεδόν 64 εκατομμύρια που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει κατά τις 21:00 με περίπου το 50% των ψήφων να αναμένεται να έχει καταμετρηθεί.
Στα πρώτα αποτελέσματα, στο 1% της καταμέτρησης, προηγείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 49,9%, ακολουθεί ο Κιλιτσνταρολγου με 45,3% και Σ. Ογάν 4,2%.
Στην Κωνσταντινούπολη στο 1% ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου παίρνει 54% και ο Ερντογάν 40,3%. Στη Σμύρνη, επίσης στο 1% ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται με διαφορά περίπου 30 μονάδων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.