Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023 – 2027: Δημοσιευτήκαν σε ΦΕΚ οι εφαρμοστικές αποφάσεις


Δημοσιεύθηκαν στη Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι πρώτες εφαρμοστικές αποφάσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023 – 2027, μέσω των οποίων ορίζεται ο βασικός κορμός του πλαισίου εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα, βάσει του οποίου θα αξιοποιηθούν τα 19,3 δισεκ. ευρώ της νέας προγραμματικής περιόδου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι αποφάσεις υπογράφτηκαν από τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι «τα 19,3 δισεκ. ευρώ της Νέας ΚΑΠ θα κατευθυνθούν για την στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενή μας τομέα. Μια επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που κατάφερε, η Ελλάδα να διατηρήσει τους ίδιους πόρους με την προηγούμενη περίοδο, όταν οι άλλες χώρες είδαν μείωση των πόρων της ΚΑΠ. Με αυτά τα χρήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε το σύγχρονο «πράσινο», βιώσιμο, καινοτόμο και ανταγωνιστικό» πρωτογενή τομέα που οι παραγωγοί και η χώρα έχουν ανάγκη».

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τη νέα ΚΑΠ για να διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές εισόδημα στους παραγωγούς μας και να εγγυηθούμε την επισιτιστική μας ασφάλεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Υπουργείου μας και του ΟΠΕΚΕΠΕ, τον επίσημο τεχνικό σύμβουλο του ΥΠΑΑΤ καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ουσιαστική συνεργασία τους στην διαμόρφωση των τελικών κειμένων των αποφάσεων», πρόσθεσε.

Με τις αποφάσεις, που αφορούν τον Πυλώνα Ι της ΚΑΠ, καθορίστηκε το πλαίσιο εισροών 1,9 δισεκ. ευρώ ανά έτος για την περίοδο 2023 – 2027, ενώ παράλληλα, διαμορφώνεται και το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ «μέχρι σήμερα από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε, μόνο 5 έχουν ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο των πληρωμών τους» ενώ «Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται και η υπογραφή επόμενης διάταξης που θα συμπληρώσει το εφαρμοστικό πλαίσιο».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Στην νεα ΚΑΠ συμπεριλαμβάνετε και η ξεχωριστή επιδότηση για παραγωγή σανού ! Προφανώς αντιλαμβανόμαστε ποιος θα είναι ο αποδέκτης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποια κοινη πολιτικη?εδω ζημιες απο παγετους εχουμε κ δεν κουνιεται φυλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.