Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκλογές 2023 – ΥΠΕΣ: Στο 31,52% η συμμετοχήΣτα 16. 520 εκλογικά τμήματα η συμμετοχή στις εκλογές μέχρι τις 13.30 ώρα Ελλάδας ανέρχεται σε 31, 52%, είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Εξήγησε ότι τo δείγμα που ήρθε 10 -10.30 ώρα Ελλάδας ήταν πολύ μικρό «κι έτσι αποφασίσαμε να δοθεί δεύτερη ανακοίνωση αφού είχε καλυφθεί το 75 – 80% των εκλογικών τμημάτων».

Δεν έχουν όλοι τα ίδια αντανακλαστικά, ήταν η απάντηση του κ. Σταυριανουδάκη, σχετικά με τα τάμπλετ των δικαστικών αντιπροσώπων που, όπως τόνισε, λειτουργούν κανονικά σε όλα τα εκλογικά τμήματα ώστε να καταχωρούνται άμεσα και τα αποτελέσματα.

«Να ευχαριστήσουμε όλο το φάσμα των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των υπουργείων καθώς η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.

Επόμενη ενημέρωση αναμένεται περίπου στις 17.00 ΩΕ για να έχουμε πιο αξιόπιστα στοιχεία από όλους, είπε ο κ. Σταυριανουδάκης. «Fαίνεται ότι δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να συντονιστούν όλοι και γι ‘αυτό και δεν μπορέσαμε να γίνουν και οι ανακοινώσεις ως προς τη συμμετοχή στην καθορισμένη ώρα», πρόσθεσε.

«Ο συντονισμός μεταξύ των 21.467 δικαστικών αντιπροσώπων δεν ήταν στην ώρα που θέλαμε»

Το ερώτημα της σύγκρισης της συμμετοχής με τις προηγούμενες εκλογές, τέθηκε στον κ. Σταυριανουδάκη από την ΕΡΤ και όπως απάντησε: «Την προηγούμενη φορά δεν είχαμε στοιχεία μέσω τάμπλετ γιατί δεν είχε καλυφθεί όλη η επικράτεια. Το 2019 ήταν περίπου το 60% των τμημάτων ενώ τα 16. 520 εκλογικά τμήματα που έχουμε τώρα αντιστοιχούν σε άνω του 75%. Το ποσοστό πρέπει να συμπέσει για να έχουμε συγκριτικό μέγεθος. Ο συντονισμός μεταξύ των 21.467 δικαστικών αντιπροσώπων δεν ήταν στην ώρα που θέλαμε, αφού στις 10.30 το πρωί υπήρχαν στοιχεία για τη συμμετοχή από 6.000 εκλογικά τμήματα». Ο γενικός γραμματέας επεσήμανε και πάλι ότι «κανένα τερματικό δεν ήταν εκτός λειτουργίας αλλά ήταν θέμα συντονισμού του ανθρώπινου παράγοντα».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.