Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ούτε σεντ δεν έχει δοθεί ακόμη στους καταστηματάρχες της Αριδαίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες



Επίσκεψη της υπ. βουλευτού στους καταστηματάρχες της Αριδαίας

Η υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα καταστηματάρχες στην Αριδαία, τα καταστήματα των οποίων είχαν πληγεί σοβαρά από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή στις 23 και 24 του περασμένου Ιανουαρίου.

Στις συζητήσεις που είχε η κ. Τζάκρη με τους καταστηματάρχες, έγινε αποδέκτης παραπόνων από μέρους τους γιατί μέχρι σήμερα, τέσσερεις μήνες μετά την εκδήλωση του ακραίου αυτού καιρικού φαινομένου, κατά τη διάρκεια του οποίου τεράστιοι όγκοι νερού πλημμύρισαν καταστήματα, σπίτια και καλλιέργειες, δεν έχουν λάβει όχι μόνο καμία αποζημίωση αλλά ούτε καν ενημέρωση για τη έκβαση των αιτημάτων τους που κατέθεσαν προς τις τοπικές αρχές για την αποκατάσταση των ζημιών τους, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών για την ένταξη των ζημιών «στην κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις» του νόμου 4797/2021.

Υπενθυμίζεται, ότι η βουλευτής είχε επισκεφτεί τις πληγείσες επιχειρήσεις και αμέσως μετά είχε καταθέσει Ερώτηση ζητώντας:

(1) να κηρυχτεί η ΠΕ Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 4662/2020,

(2) να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες, καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και υποδομές, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί το δυνατόν συντομότερο η αποκατάσταση των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων,

(3) να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή εφάπαξ ενισχύσεων για να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση οι ανάγκες των πολιτών της Πέλλας για οικοσκευές, γραφεία, εμπορεύματα, παραγωγές κ.λπ. που καταστράφηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν,

(4) για όσους πολίτες της Πέλλας έχουν πληγεί να προχωρήσουν σε αναστολή πληρωμών από άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως φορολογικές ασφαλιστικές κλπ,

(5) ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ώστε στη συνέχεια οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν το δυνατόν συντομότερο και

(6) να προχωρήσουν άμεσα στη χρηματοδότηση και εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας, ώστε να μην επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια φαινόμενα.

Και παρά το γεγονός ότι η ΠΕ Πέλλας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποφασίστηκε για τους πληγέντες πολίτες αναστολή πληρωμών για ένα εξάμηνο για τις άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως φορολογικές ασφαλιστικές κλπ, καμία ανταπόκριση δεν έχει υπάρξει από την πλευρά από την πλευρά της Πολιτείας για την αποζημίωση των πληγέντων.

Ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση αδιαφόρησε για τις ανάγκες των κατοίκων της Πέλλας και δεν έδωσε ούτε cent στους πληγέντες επιχειρηματίες της περιοχής.
tzar


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment