Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοίγουν τις πόρτες τους στις 27 και 28 Μαΐου 25 οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας



Τον νέο κύκλο ζωής του αμπελιού, που έχει ήδη ξεκινήσει με την άνθιση και θα ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο και μετά, με τον τρύγο, γιορτάζουν στις 27 και 28 Μαΐου 25 οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας, που θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους φίλους του κρασιού, από τις 11 το πρωί ώς τις 7 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, καθώς και τη διαδικασία δημιουργίας των κρασιών του, κυρίως όμως να τα γευτούν και να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα, που τα οινοποιεία διοργανώνουν το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο. Σε αρκετά οινοποιεία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ειδικές γευστικές δοκιμές, ενώ το κοινό θα μπορεί να μοιραστεί φωτογραφικό υλικό, απαθανατίζοντας όμορφες οινοτουριστικές στιγμές, στον διαγωνισμό φωτογραφίας που θα ανακοινωθεί και θα εξελίσσεται το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα, στις οκτώ οινικές διαδρομές των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», ανοιχτές πόρτες θα έχουν τα εξής οινοποιεία: στη Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου, τα Zoinos Winery στη Ζίτσα και Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο. Στη Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών, ο Αμπελώνας Καμκούτη στο Βελβεντό, το Κτήμα Βογιατζή στο Βελβεντό, το Κτήμα Στεργίου στη Μεταμόρφωση Καστοριάς, το Κτήμα Πάντου στην Υδρούσα Φλώρινας και το Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιον. Στη Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας, το οινοποιείο Μπουτάρη στη Στενήμαχο, το Κτήμα Φουντή στη Νέα Στράντζα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι, η Αργατία στο Ροδοχώρι και το Βαένι Νάουσα στην Επισκοπή. Στη Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας, το Κτήμα Ζην Ηδέως στο Λουτράκι Αλμωπίας στην Πέλλα και το Μικρό Κτήμα Τίτου στη θέση Δύο Ποτάμια στην Παιονία και στη Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης το Οινοποιείο Κεχρής στο Καλοχώρι, το Κτήμα Φλόριαν στον Τρίλοφο και το Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή. Στη Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής, το Κτήμα Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία και το Κτήμα Λειβαδιώτη στη Μαραθούσα. Στη Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου το Κτήμα Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, το Κτήμα Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι Δράμας, το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή Δράμας, το Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια Δράμας, το Oenops στην Προσοτσάνη Δράμας και το Κτήμα τ’ Αποστόλη στους Αμπέλους Σερρών.

Για περισσότερες πληροφορίες, τις εκδηλώσεις των οινοποιείων, τις οδηγίες για τον διαγωνισμό φωτογραφίας και άλλες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://winemakersofnorthgreece.gr https://winemakersofnorthgreece.gr/ και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.