Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε σε επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β στην ΙορδανίαΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που αναπτύσσει σε αγορές της Μέσης Ανατολής, συμμετείχε στο Greek Tourism and Gastronomy B2B Workshop που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας.

          Στο B2B workshop, το οποίο  τελούσε υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού της Ιορδανίας, ενώ οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν παρουσίαση της περιοχής μας ως ταξιδιωτικό προορισμό.

          Οι Ιορδανοί επισκέπτονται συχνά τη χώρα μας και την Κεντρική Μακεδονία και ενδιαφέρονται για τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό city break, για τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας και για δραστηριότητες στη φύση, καθώς και για τουρισμό πολυτελείας. Κατά τις συναντήσεις που έγιναν αυτό που τονίστηκε από τους επαγγελματίες της Ιορδανίας ήταν το αίτημα για απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και η διευκόλυνση στο θέμα της έκδοσης βίζας για τη χώρα μας.

          Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες των χωρών της Μέσης Ανατολής για διακοπές στην Ελλάδα και κυρίως για τουρισμό πολυτελείας στις παραθαλάσσιες ζώνες. Επίσης ενδιαφέρονται για την κουλτούρα και την ιστορία της κεντρικής Μακεδονίας, τις δραστηριότητες στη φύση και τη γαστρονομία του τόπου μας. Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε σε τέτοιες συναντήσεις, με σκοπό την αύξηση των τουριστικών ροών προς την κεντρική Μακεδονία».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.