Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δράση του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης



Ένα πρότυπο ‘’Ουσίαις΄΄σχολείο υποψήφιο 
για βραβείο Αειφόρου σχολείου!
To Αειφόρο Σχολείο: μια αδήριτη αναγκαιότητα για τη σημερινή Ελλάδα

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την κ. Γουδέβαινου Ευαγγελία, Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού Ημαθίας, σε επιμορφωτική συνάντηση για τον σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης . Το θέμα της εισήγησης της κ. Γουδέβαινου ήταν: " Το αειφόρο σχολείο του μέλλοντος "
Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης παρουσιάστηκε και αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα: « Το αειφόρο σχολείο, το σχολείο του μέλλοντος.» Αρχικά, αποσαφηνίστηκε ο όρος της αειφορίας και δόθηκαν οι επικρατέστεροι ορισμοί. Στην συνέχεια, αναφέρθηκαν οι πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και τα αιτήματα της αειφορίας. Ακολούθως, επισημάνθηκε
πως η εκπαίδευση για την αειφορία στο σχολείο αποτελεί μονόδρομο για έναν βιώσιμο πλανήτη. Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν ένας προς ένα οι πυλώνες και οι δείκτες του αειφόρου σχολείου, ενώ απαριθμήθηκαν και κάποια εργαλεία αξιολόγησης των δεικτών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα σχολεία που στοχεύουν στην αειφορία. Μετά, ακολούθησε η πρόταση ενός σχολικού προγράμματος δράσης που μπορεί να ακολουθήσει το σχολείο προσαρμόζοντάς το στις δικές του ανάγκες. Δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί ακόμη και ο εξέχων ρόλος της σχολικής ηγεσίας στην αλλαγή της κουλτούρας και του κλίματος του σχολείου. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκαν κάποια προγράμματα αειφόρου ανάπτυξης που υλοποιούνται στην Ελλάδα. Τέλος, επισημάνθηκε ο ρόλος της αειφορίας στην συμπερίληψη όλων των μαθητών στα γενικά σχολεία. Η παρουσίαση έκλεισε με μια προσομοίωση του αειφόρου σχολείου, συζήτηση και αναστοχασμό. Το αειφόρο σχολείο τελικά αποτελεί ένα εφικτό όραμα, μια εφικτή ουτοπία.
Η αειφορία δεν είναι μάθημα....
Είναι τρόπος ζωής!

Για τον σύλλογο Διδασκόντων
Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης
Δημήτριος Ντίτουρας




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.