Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από τις 30 Μαΐου οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ 2023» – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι



Ο κ. Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε πως η πλατφόρμα για αιτήσεις σχετικά με το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» θα ανοίξει στις 30 Μαΐου για τη στήριξη νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «Εξοικονομώ 2023» υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες και όπως εξήγησε ο κ. Σκέρτσος, η επιδότηση θα ανέρχεται από το 40% έως το 75%, ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων.

Το νέο «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον», θα είναι κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου προγράμματος του 2021, με κάποιες πιθανώς τροποποιήσεις, εξαιτίας της ανατίμησης των υλικών ενώ για την υπαγωγή στο πρόγραμμα θα ισχύει η χρονική προτεραιότητα των αιτήσεων.

Στις 18 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» που αφορά νέους ηλικίας 18 έως 39 ετών και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Σημείωσε ακόμη ότι η επιχορήγηση θα είναι κλιμακωτή, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία που εντάσσεται ο δικαιούχος και θα φτάνει έως το 90% για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, μαζί με το μπόνους αποκέντρωσης και 30% για ανακαίνιση.

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται, τέλος, να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.