Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με την εικαστικό Χρύσα Κοφίνα συνεχίζεται ο 30ος Μήνας Μάϊος στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα)



Με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Χρύσας Κοφίνα, με τίτλο «Από 
σίδερο», συνεχίζεται ο 30 ος Εικαστικός Μήνας Μάϊος, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00, που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος».
Μουσική επένδυση: “Στιγμιότυπα” με την Δήμητρα Κογιουμτζίδου στο βιολοντσέλο, θα ερμηνεύσει τη 2η σουίτα του J.S.Bach σε ρε ελάσσονα (συνεργασία με το Ωδείο Δήμου Έδεσσας).
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 18:00 – 22:00 έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα).

Χρύσα Κοφίνα
Η Χρύσα Κοφίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με ειδικότητα στη ζωγραφική, απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Παίρνει ενεργό μέρος στα κοινά και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας στο σχολείο. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt και έχει πάρει μέρος σε δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Πουέρτο Ρίκο, Ευρωκοινοβούλιο Βρυξελλών). Η δουλειά της επιχειρεί να προσεγγίσει το γενικό και το πανανθρώπινο μέσα από προσωπικά βιώματα, να θέσει ερωτήματα για τη θέση του ανθρώπου στον κόσμο, για τη σχέση του με την ιστορία και τον ρόλο του στην κοινωνική και ιστορική εξέλιξη και να προβληματίσει τον θεατή, να τον παρακινήσει να αναλάβει δράση ενάντια στις αιτίες των κοινωνικών προβλημάτων.
Η έκθεση με τίτλο «Από σίδερο» διαπραγματεύεται τη γυναικεία ανισοτιμία και αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ατομικής έκθεσης με τίτλο «Η άρση των πεύκων», η οποία παρουσιάστηκε στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων το 2022. Η καλλιτέχνιδα αξιοποιεί ποικίλα μέσα για να εκφραστεί (ζωγραφική, ψηφιακά μέσα, εγκατάσταση).
Συνδιοργάνωση: Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος»-ΔΗΚΕΔΕ 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.