Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενισχύσεις: «Πακέτο» 31 εκατ. ευρώ για αγροτικές αποζημιώσεις



Το ποσό των 31 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν για αποζημιώσεις αγροτών λόγω των συνεπειών του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας..

Η κρατική ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και θα είναι ανοιχτή σε αγροτικούς παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως τα αχλάδια, ο κρόκος Κοζάνης, ο καπνός και τα μελισσοκομικά προϊόντα.
Θα αποζημιωθούν οι επιλέξιμοι δικαιούχοι για μέρος του πρόσθετου κόστους παραγωγής που προέκυψε λόγω της αύξησης της τιμής της ενέργειας και άλλων εισροών και να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις οικονομικές τους δυσκολίες, που συνδέονται με την τρέχουσα κρίση.

Να σημειωθεί ότι το ελληνικό «πακέτο» των 31 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε βάσει του Προσωρινού Πλαισίου Κρίσης και Μετάβασης για τις κρατικές ενισχύσεις, που ισχύει από τις 9 Μαρτίου 2023 για τη στήριξη μέτρων σε τομείς, που είναι καθοριστικοί για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και τη μείωση της εξάρτησης από τα καύσιμα.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς είναι σύμφωνο με τους όρους που ορίζονται στο Προσωρινό Πλαίσιο για την Κρίση και τη Μετάβαση. Ειδικότερα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς είναι απαραίτητο, κατάλληλο και αναλογικό για την αντιμετώπιση σοβαρής διαταραχής στην οικονομία ενός κράτους μέλους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Μπράβο στην κυβέρνηση που ενισχύει τα κεράσια Πέλλας με προανθικο και deminis.! Θα σας δείξουμε στις εκλογές το ευχαριστώ! ΝΤΡΟΠΉ ΡΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι νεοδημοκρατης από παιδί σήμερα είμαι πενήντα ετών και δυστυχώς αυτήν την κοροϊδία από το κόμα μου δεν την έχω συνάντηση την Κυριακή στης εκλογές θα ψηφίσουμε και η εννέα τις οικογένειας στο ΠΑΣΟΚ γιατί και ο ΣΥΡΙ ΖΑ στο ψέμα είναι χειρότερος προς όλους τους πολιτευτές τις ΝΔ τις Πέλλας ΚΑΛΥΝΙΧΤΑ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι σαρανταεφτα χρόνων νεοδημοκρατης μια ζωή τέτοιο δούλεμα από τους βουλευτές τις Πέλλας δεν ξαναιδαμε έχουμε έντεκα ψήφους στην οικογένεια γιαγιάδες παππούδες και παιδιά θα στηρίξουμε όλοι τον νουσηκιρου για να μην πάμε στους άλλους ψεύτες του ΣΥΡΙΖΑ λυπάμαι πολύ αλλά κάποιοι πρέπει στα αλήθεια να σας γυρίσουν την πλάτη, ΚΑΛΥΝΙΧΤΑ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν περιμενω απο κανεναν αλλα κ εσυ αποφασισε 9 η 11 παιδια εχεις?47 η 50 εισαι?

      Διαγραφή
  4. Ψεύτες βουλευτές τις ΝΔ θα φάτε καλά την κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.