Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Περίπου 70 λύκοι υπάρχουν στις περιοχές γύρω από την πόλη



Μετά τις αρκούδες και οι λύκοι κάνουν “βόλτες” γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Πέρυσι τον χειμώνα διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη έρευνα για την καταγραφή των λύκων που βρίσκονται σε περιοχή περίπου 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την περιοχή του Δέλτα Αξιού στη Θεσσαλονίκη μέχρι τους Ευζώνους με τη χρήση καμερών, συνεντεύξεων από κτηνοτρόφους και την αποτύπωση ουρλιαχτών. Εντοπίστηκαν συνολικά περίπου 70 λύκοι που αντιστοιχούν σε πυκνότητα τριών λύκων ανά 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
“Δεν θα φανταζόμουν ποτέ οτι θα είχαμε ανάλογο πρόβλημα καθώς είμαστε δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος” δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Απο την πρώτη στιγμή θέσαμε τις υπηρεσίες σε επιφυλακή, πρόσθεσε ο δήμαρχος ενώ έχουμε στοιχεία ότι αυξήθηκε και ο πληθυσμός των λύκων, επισήμανε. Συστήνουμε προσοχή και επαγρύπνηση σε όσους κινούνται στην ύπαιθρο, κατέληξε ο κ. Καϊτεζίδης.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.