Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απεργιακές συγκεντρώσεις Εργατικών Σωματείων στην Πέλλα (Φωτο)



Σε δύσκολες συνθήκες φέτος για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, τα εργατικά σωματεία τιμήσαμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος. Έχοντας πάντα στο νου μας ότι η 1η  Μάη είναι απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων.
Τιμήσαμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους και προσφυγιά.
Το τελευταίο διάστημα το σύστημα που γεννά την καταπίεση δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, το Ισραήλ και σε άλλες χώρες όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εργατικές κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης. Οι αγώνες είναι η απάντηση, όσο και αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι δεν φέρνουν αποτελέσματα. Τα σωματεία μας στην Πέλλα φώναξαν και σήμερα πως «δε θα θυσιάσουμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας για τα κέρδη τους». Έδωσαν για άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι θα μπουν μπροστά σε αυτή την μάχη, όπως έκαναν χωρίς κούραση και με παλικαριά όλο το τελευταίο διάστημα. Κόντρα στην τρομοκρατία και τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Πλέον ξέρουμε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Η μόνη πραγματική ελπίδα βρίσκεται στα σωματεία, στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζόμενων. Η ζωή μας το αποδεικνύει πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχει αποτελέσματα. Ο δρόμος της οργάνωσης και δράσης μέσα από τα συνδικάτα μας είναι που μπορεί να μας εξασφαλίσει κατακτήσεις, δικαιώματα. Η μαζικοποίησή τους με νέα μέλη, η δημιουργία καινούργιων σε κλάδους και επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν. Ένα πλατύ σχέδιο όλων των σωματείων ώστε να μην μείνει κανένας εργάτης μόνος και ανοργάνωτος απέναντι στα αφεντικά και το κράτος τους. Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας. Αυτός είναι ο δρόμος μας.
Με συνθήματα όπως «Κόκκινη Πρωτομαγιά Πρωτοπόρα Εργατιά», «Από την Ελλάδα μέχρι το Παρίσι το δίκιο του εργάτη στο τέλος θα νικήσει» οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής που συναντήθηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς σήκωσε ψηλά τα πανό των σωματείων του και κάλεσε όλες και όλους σε αγωνιστική συμπόρευση.
Η Αριστέα Χατζηβασιλειάδου, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας Πέλλας και ο Χρήστος Κοντίδης από το Συνδικάτο Τροφίμων τόνισαν στις ομιλίες τους πως «Η υπόθεση της ζωής μας βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων της χώρας, σε όλους τους λαούς. Τα Συνδικάτα σηκώνουμε το βάρος της μαζικής οργάνωσης και της κλιμάκωσης των αγώνων, ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής. Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις μας!»
Οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν με πορεία και συνθήματα στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον προαύλιο χώρο του Πολύκεντρου στα Γιαννιτσά, όπου άφησαν κόκκινα γαρίφαλα τιμώντας έτσι τους αγώνες της εργατικής τάξης και τους νεκρούς της μέσα στα χρόνια μέχρι και σήμερα.
«Δεν είναι ανίκητοι λοιπόν κι εσύ δεν είσαι μόνος
Μην το ξεχνάς ούτε στιγμή, είναι του αγώνα ο νόμος
Βλέπεις πως ο αγώνας μας τους φέρνει πάντα τρόμο
Συνέχισε να πολεμάς, η νίκη είναι στον δρόμο».
Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.